PRVO ZLATO

Dino Sokolović paraolimpijski prvak

Subota, 17. ožujka 2018. 09:06 Napisao/la  SC

Sokolović osvojio zlato u slalomu za sjedeće skijaše

Dino Sokolović
Dino Sokolović

 Dino Sokolović osvojio je naslov paraolimpijskog pobjednika u slalomu za sjedeće skijaše na 12. ZPOI u Pjongčangu.

Nakon što je dan ranije Bruno Bošnjak donio Hrvatskoj prvu medalju osvojivši broncu u snowboardu u disciplini banked slalom, Dino Sokolović osvojio je zlato.

- Da budem iskren, nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji nisam očekivao zlato. Druga staza je za mene bila puno teža, drugi nisu uspjeli ovog puta, a ja jesam. Nije mi se vrtio film iz Sočija kada sam ostao bez medalje, samo me je bilo malo strah da zbog grešaka ne izgubim treću poziciju. Mnogi koji su možda i bolji od mene danas nisu uspjeli. Jednostavno ovog puta su se kockice posložile u moju korist. Konkurencija u Pjongčangu je daleko jača nego prije četiri godine u Sočiju, međutim imao sam sreće u prvoj vožnji na stazi koja je bila tako zahtjevna da su neki od mojih konkurenata lošije odvozili ili odustajali. Kada sam ušao u cilj druge vožnje, prvo mi je prošlo kroz glavu da sigurno imam medalju. U prvom 'laufu' sam zaostao 70 stotinki za vodećim Nizozemcem Jeroenom Kampschreurom, koji se trenutno najbolje skija, ovog puta na moju sreću on nije uspio završiti utrku. Ovo paraolimpijsko zlato posvećujem supruzi Barbari i kćerki Viti, rekao je Sokolović.

Nakon što je u prvoj vožnji Sokolović bio treći s vremenom od 49.13 sekunde, s ukupnim vremenom od 1:39.82 osvojio prvo zlato za hrvatske zimske sportove.

Srebro je pripalo Amerikancu Tyleru Walkeru sa 1:40.55, a brončani je Francuz Frederic Francois sa 1:42.03.

loading...