Snježna kraljica 2013: Crveni spust prošao FIS-ovu službenu kontrolu

Srijeda, 26. prosinca 2012. 15:42 Napisao/la  SC

Crveni spust na Sljemenu je spreman za 9 izdanje Vip Snježne kraljice. Od starta do cilja ima na svim mjestima najmanje 50 cm snijega,  objasnio je Filip Gartner, kontrolor FIS-a

Sljemenski Crveni spust u srijedu je prošao i formalnu FIS-ovu snježnu kontrolu koju moraju proći svi organizatori Svjetskog kupa te su sljemenske utrke i s obzirom na snježnu situaciju potvrđene od strane FIS-a.

Kontrolor FIS-a je kao i prošle godine bio Filip Gartner iz Maribora, koji je bio jako zadovoljan viđenim te je službeno dao zeleno svijetlo za Sljemenske utrke. Filip Gartner je nakon kontrole kratko komentirao:

- Crveni spust na Sljemenu je spreman za 9 izdanje Vip Snježne kraljice. Od starta do cilja ima na svim mjestima najmanje 50 cm snijega, a na pojedinim mjestima i znatno više. S obzirom da dolazi hladnija prognoza za vikend bit će prilike za napraviti još nešto umjetnog snijega kako bi cijeli ugođaj na Sljemenu bio ljepši i kako bi se krenulo u što kvalitetniju završnu pripremu staze injektiranjem vode odnosno tzv. "balkaniranjem", objasnio je izaslanik krovne organizacije svjetskog skijanja.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.