ZAGREBAČKI SLALOM

Marcel Hirscher pobijedio, Ivica Kostelić osmi

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 15:11 Napisao/la  SC

Austrijanac Marcel Hirscher nastavio je sjajan niz, prvi je uspio obraniti naslov pobjednika Snježnog kralja Sljemena

Austrijanac Marcel Hirscher nastavio je sjajan niz, prvi je uspio obraniti naslov pobjednika Snježnog kralja Sljemena i od danas je vodeći čovjek u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Petnaestom pobjedom u karijeri Hirscher je stigao do devetog postolja u desetoj utrci sezone. Fantastično je skijao i njegova je prednost rasla do konačnih 57 stotinki pred također sjajnim Šveđaninom Andre Myhrerom. Na najnižu stepenicu pobjedničkog postolja popeo se dvostruki svjetski slalomski prvak, austrijski veteran Mario Matt koji je za mlađim sunarodnjakom zaostao sekundu i devet stotinki.

Rezultati
Slalom rezultati:
1. Marcel Hirscher (Austrija) 1:56.17, 2. Andre Myhrer (Švedska) +0.57, 3. Mario Matt (Austrija) +1.09..8. Ivica Kostelić (Hrvatska) +1.78
Ukupni poredak slalom: 1. Marcel Hirscher (Austrija) 420, 2.Felix Neureuther (Njemačka) 341, 3. Andre Myhrer (Švedska) 330., 8. Ivica Kostelić 145 bodova;
Ukupni poredak: 1. Marcel Hirscher (Austrija) 740, 2. Aksel Lund Svindal (Norveška) 689, 3. Ted Ligety (SAD) 552.11. Ivica Kostelić (Hrvatska) 240 bodova

Ivica Kostelić nakon sjajne prve odvozio je ziherašku drugu vožnju. Na kraju je osvojio osmo mjesto izjednačivši najbolje ostvarenje sezone iz finskog Levija, no dao je očito svoj maksimum. Krenuo je "neokrunjeni kralj Sljemena" sa prednošću od 29 stotinki pred Myhrerom, ali je do prvog prolaza sve izgubio zaostavši 57 stotinki, na drugom prolazu zaostao je 65 stotinki, a s 26. vremenom druge vožnje nije ni mogao bolje od zaostatka sekundu i 21 stotinku.

- Utrka je bila dobra, prvi lauf bolji od drugog. Sve u svemu ovo je bio dobar rezultat, ali očekivao sam više. Koljeno je ok, nisam ga osjetio. Mislim da nisam vozio oprezno, postojali su kanali na stazi, ali inače je bilo ok, ustvrdio je Ivica Kostelić.

"Elitne žrtve" druge vožnje bili su treći nakon prve vožnje Talijan Stefano Gross i vodeći uoči drugog nastupa Šveđanin Jens Biggmark. Talijan je na kraju završio kao četvrti, dok je Šveđanin sa nekoliko kardinalnih pogrešaka pokazao zbog čega nije pobijedio u Svjetskom kupu već šest godina, a na Sljemenu je na kraju njegov zaostatak za Hirscherom bio ogromnih tri sekunde i 46 stotinki što mu je donijelo 26 mjesto.

 Drugu je vožnju otvorio Čeh Krystof Kryzl čiji je zaostatak za Byggmarkom nakon prve vožnje iznosio tri sekunde i 14 stotinki. Njegovo vrijeme od 1:59.30 moglo je poslužiti za orijentaciju. "Skinuo" ga je Francuz Thor Mermillod Blondine koji je bio brži 20 stotinki. Novi vodeći postao je Norvežanin Henrik Kristoffersen koji je bio četiri stotinke brži od Francuza. Sjajnom vožnjom na "slalomskoj livadi" Šveđanin Markus Larsson ostvario je novo najbrže vrijeme. Bio je 34 stotinke brži od Kristoffersena, međutim njegovo je vodstvo trajalo tek minutu jer je brži od njega za 21 stotinku bio brži Francuz Steve Missilier koji je odvozio fantastičnu drugu vožnju.

Tek je desetoplasirani iz prve vožnje Talijan Manfred Moelgg zahvaljujući ogromnoj prednosti od sekundu i 30 stotinki uspio "svrgnuti" Francuza iako mu je u cilju ostala tek 61 stotinka prednosti.  Francuz Alexis Pinturault u drugu je vožnju donio 30 stotinki prednosti a ona je po ulasku u cilj narasla na 40 stotinki i 21-godišnjak je osigurao najmanje osmo mjesto u Zagrebu. Pobjednik novogodišnjeg paralelnog slaloma u Munchenu Nijemac Felix Neureuther od Francuza je bio brži za minimalne dvije stotinke.


 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.