Svjetski kup: Braća Sinković osvojila drugo mjesto u disciplini dvojac bez kormilara

Nedjelja, 12. svibnja 2019. 16:57 Napisao/la  SC
Braćan Sinković
Braćan Sinković

 Na Svjetskom kupu koji se ovog vikenda održavao u bugarskom Plovdivu, Braća Sinković zauzela su 2. mjesto u disciplini dvojac bez kormilara

Braću Sinković pobijedila je srpska posada Martin Mačković i Miloš Vasić s rezultatom 6:34.05, dok su treće mjesto zauzeli Španjolci Jaime Canalejo Pazos i Javier Garcia Ordonez s rezultatom 6:37.50.

- Nakon kvalifikacijske utrke znali smo da su Srbi brzi i da će biti teška utrka, ali mislili smo da ih možemo pobijediti. Planirali smo jaki start da ih dobijemo u prvih 500 metara, a zatim držati tempo kroz tisuću, međutim bili su brži. Čestitke Srbima, ovo je bila stvarno impresivna utrka, rekao je Valent Sinković

- Zadnje tri godine smo se već pomalo naviknuli i da srebro osvajamo. Odveslali smo utrku koliko smo mogli u ovom trenutku, ali nažalost nije bilo dovoljno. Imamo cijelu sezonu ispred sebe, Europsko prvenstvo je za tri tjedna i idemo tamo pokušat pobijediti, rekao je Martin Sinković.

Iduće natjecanje i još jedan veliki izazov za Braću Sinković je Europsko prvenstvo, koje će se održati u švicarskom Lucernu od 31. svibnja do 2. lipnja 2019. godine.

loading...