Skupština trećeg saveza na svijetu teže sakuplja kvorum nego svjetska odličja

Nedjelja, 15. siječnja 2012. 11:53 Napisao/la  I. Vranić

U zakazano vrijeme početka Skupštine pojavilo se 37 skupštinara, pa je početak odgođen  dok se odnekud nisu pojavila još trojica. Prema ljestvici ISAF-a objavljenoj tri dana prije održavanja Skupštine HJS-a, Hrvatska je treća jedriličarska nacija na svijetu! Ispred su samo Velika Britanija i Australija

Redovita skupština Hrvatskog jedriličarskog saveza (HJS) uspjela je održati valjanu sjednicu nakon problema s kvorumom. Nakon što je sastanak Skupštine u prosincu odgođen zbog neodgodivih obaveza većine članova Saveza, na zasjedanju u Kostreni nekako se uspjelo sakupiti 40 skupštinara čime je bila zadovoljena pravna forma. U zakazano vrijeme početka Skupštine pojavilo se 37 skupštinara, pa je početak odgođen  dok se odnekud nisu pojavila još trojica.
Kako i naziv sugerira, redovita skupština bila je podređena redovitom izvještaju predsjednika Marijana Hanžekovića, uglednog zagrebačkog odvjetnika, koji je prošle godine na  mjestu predsjednika naslijedio Marina Lovrovića. Izvješće je prihvaćeno, u olimpijskoj godini jedrenje je perjanica hrvatskog sporta.
Prema ljestvici ISAF-a objavljenoj tri dana prije održavanja Skupštine HJS-a, Hrvatska je treća jedriličarska nacija na svijetu! Ispred su Velika Britanija i Australija, što znači da je Hrvatska najbolja na „kopnenom“ dijelu kontinenta. Redom ispred Italije, Izraela, Belgije, Danske, Češke… U prvih 16 nalaze sa samo tri vaneuropske države: 2. Australija,  7. Brazil i 16. SAD.
Ispada da savez treće nacije na svijetu teže sakuplja kvorum nego svjetska odličja!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.