Hrvatski podvodni ribolovci sudjeluju na Svjetskom prvenstvu u Portugalu

Petak, 07. rujna 2018. 23:36 Napisao/la  V. P.
Hrvatska reprezentacija u podvodnom ribolovu
Hrvatska reprezentacija u podvodnom ribolovu Foto: Valentina Prokić

Hrvatska reprezentacija u podvodnom ribolovu u sastavu Slaven Čubrić (DPS ZAgreb), Radoslav Jakupović (Udica Mali Lošinj), Petar Prkić (Split), Mate Barešić (Periska Ploče), Joško Petrov (Strožanac), Ivor Ivelić (Supetar) i Gabriela Milićević (Periska Ploče) predvođena izbornikom Branko Ikićem u subotu i nedjelju sudjeluju na Svjetskom prvenstvu u portugalskom Sagresu.

Prvi puta održat će se i ženski Svjetski kup, a Gabriela Milićević jedina je hrvatska predstavnica u konkurenciji reprezentativki iz šest zemalja Ekvadora, Španjolske, Sjedinjenih američkih država, Grčke, Portugala i Čilea. Ženske sudionice natjecat će se samo jedan dan, muški dva.

U muškoj konkurenciji za naslov najboljeg svjetskog podvodnog ribolovca borit će se reprezentativci 23 zemalja, a naslov brani Cipranin George Vasiliou.

Najveći favoriti u borbi za naslov su portugalski trojac Andre Domingues, bivši svjetski prvak Jody Lot i Pedro Nuno Domingues, zatim španjolski predstavnici bivši svjetski prvak Xavi Blanco, Santiago LOpez i Sergio de Julian, Amerikanci Justin Lee i Ryan Myers, Čileanac Miguel Soto...

Hrvatski izbornik Branko Ikić nakon priprema dviju zahtjevnih zona u Atlantiku odlučio se u vatru baciti dvojicu iskusnika Čubrića i Jakupovića te debitanta u reprezentaciji, kada je natjecanje u pitanju, Petra Prkića.

Prkiću je ovo prvi nastup, nakon niza godina kao pomoćnika u reprezentaciji.

Čubrić i Prkić u Portugal su stigli ranije od svojih kolega te su imali na raspolaganju nekoliko dana pregleda više.

- Bio bih presretan da budemo među prvih pet reprezentacija ovdje. Većina se dobro spremila, Talijani i Španjolci su ti 20-tak dana, Amerikanci i Čileanci mjesec dana, a da ne govorim o domaćim lovcima. Nadam se da će i Gabriela probiti led i vratiti se sa ulovom, rekao je izbornik Branko Ikić uoči početka natjecanja.

Fotogalerija Valentina Prokić

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT