Groupama pobjednik 4. etape Volvo Ocean Racea, prva francuska pobjeda u povijesti

Subota, 10. ožujka 2012. 20:13 Napisao  I. V.

Groupama je 4. etapu od Sanyje (Kina) do Aucklanda (N. Zealand) u dužini 5.220 Nm odjedrila za 19 dana 15 sati 35 minuta i 54 sekundi

Posada Groupame pobjednik je 4. etape Volvo Ocean Race, prestižne jedriličarske regate koja se u 9 etapa jedri oko svijeta. Groupama je 4. etapu od Sanyje (Kina) do Aucklanda (N. Zealand) u dužini 5.220 Nm odjedrila za 19 dana 15 sati 35 minuta i 54 sekundi.

Posada predvođena skiperom Franckom Cammasom ostvarila je prvu francusku pobjedu u Volvo Ocean Raceu, Cammas je također debitant u ovom najtecanju. Etapnom pobjedom Groupama je zaradila 30 bodova i zakomplicirala ukupni poredak koji će biti poznat kada ostale posade stignu do cilja.

Najbliža cilju je posada Pume, koja do Aucklanda mora odjedriti još 67 Nm, iza slijede Team Telefonica (80Nm), Camper (87Nm), Abu Dhabi (97Nm) i Sanya (110Nm).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.