MINISTAR KONTRA HOO-a

Jovanović financijsko izvješće HOO-a šalje DORH-u

Četvrtak, 31. listopada 2013. 13:19 Napisao/la  SC

Na temelju nalaza sportske inspekcije, postoji sumnja na zlouporabu položaja i ovlasti, kaže  Jovanović

Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, odavno upozorava da poslovanje Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) nije transparentno. Ministrova upozorenja dobila su službenu formu, Vlada nije prihvatila programsko i financijsko izvješće HOO-a za 2012. godinu.

- Na temelju nalaza sportske inspekcije, postoji sumnja i na zlouporabu položaja i ovlasti. Temeljem prijedloga glavne sportske inspektorice cijeli ćemo spis uputiti i DORH-u na dodatno ispitivanje, izjavio je Jovanović.

Između Jovanovića i čelništva HOO-a nikada nije bilo pretjerane ljubavi. Otvoreni sukob traje od kada je tajnik HOO-a Josip Čop odbio podnijeti izvješće o plaćama ureda HOO-a. Na pitanje očekuje li ostavke čelnih ljudi HOO-a, Jovanović je odgovorio:

- Ne želim uopće razgovarati na takav način. Mene uopće ne zanimaju ni gospodin Mateša, ni gospodin Čop, mene zanima hrvatski sport, rekao je Jovanović


Ministar ističe da izvješće pokazuje kako su svi planirani prihodi napravljeni na razini rashoda te da su navedena obrazloženja apsurdna. Posebno je istaknuo plaće, ministar tvrdi da se radi o nenamjenskom i netransparentnom trošenju proračunskih sredstava. Prema Jovanovićevu mišljenju, vodstvo HOO-a ugrozilo je cjelokupno financiranje sportske vertikale netransparentnim financiranjem sportske televizije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.