Tajnik HOO optužio matično ministarstvo da sportašima uskraćuje proračunska sredstva

Ponedjeljak, 03. ožujka 2014. 18:32 Napisao/la  SC

Ponašanje glavnog tajnika i njegove današnje izjave ocjenjujemo neodgovornim i zabrinjavajućim, stoji u priopćenju ministarstva

Josip Čop, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, rekao je da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta za 2013. i dva mjeseca 2014. godine nije HOO-u isplatilo 30 milijuna kuna. Iz Ministarstva su reagirali priopćenjem za javnost:

.

'Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta HOO-u  je u 2013. godini doznačilo ukupan iznos koji je HOO  za prošlu godinu planirao u Programu javnih potreba sporta državne razine. Ističemo kako su tijekom 2013. godine uvedeni kontrolni mehanizmi u skladu s odgovornošću ministra za zakonito, namjensko i svrhovito korištenje proračunskih sredstava prema Zakonu o fiskalnoj odgovornosti.

 

Sve sljedeće doznake ovise, dakle, o transparentnom izvještavanju o utrošenim sredstvima koje je Ministarstvo precizno utvrdilo. Niti u jednom trenutku Ministarstvo nije dovelo u pitanje financiranje sporta i sportaša, već je, naprotiv, ukazalo da troškove koji se ne odnose na sport i sportaše treba svesti na najmanju moguću mjeru kako bi se sredstva ostvarena iz igara na sreću utrošila za svrhe za koje su i namijenjena.

 

Prema tome, ponašanje glavnog tajnika i njegove današnje izjave ocjenjujemo neodgovornim i zabrinjavajućim. Ističemo kako one predstavljaju grubu dezinformaciju i manipulaciju i sportskim savezima i sportskom javnošću, stoji u priopćenju.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.