NEZADOVOLJNI OLIMPIJCI

Situacija u hrvatskom sportu iznimno loša

Ponedjeljak, 24. rujna 2012. 21:28 Napisao/la  SC

Financijsko stanje klubova i saveza je loše, a nema ni masovnosti nužne za razvoj sporta, stoji u priopćenju Hrvatskog kluba olimpijaca

Na redovnoj godišnjoj skupštini Hrvatskog kluba olimpijaca status sporta i aktualna situacija u hrvatskom sportu ocijenjeni su iznimno lošim, a gledanost sportskih priredbi manja je nego ikad, priopćio je u ponedjeljak HKO, dodavši kako očekuju da se konačno riješi pitanje trajnih naknada za vrhunske rezultate.

- Na redovnoj godišnjoj Skupštini Hrvatskog kluba olimpijaca status sporta i aktualna situacija u hrvatskom sportu ocijenjeni su iznimno lošim. Financijsko stanje klubova i saveza je vrlo teško, a nema ni masovnosti nužne za razvoj sporta i sportaša. Na sve to nadovezala se i teška gospodarska situacija u Hrvatskoj, pa je gledanost sportskih priredbi manja nego ikad. Hrvatski klub olimpijaca i dalje će inzistirati na unapređenju statusa hrvatskih sportašica i sportaša te priznanju njihove velike uloge u promidžbi Hrvatske u svijetu. Očekuje se i konačno rješavanje pitanja trajnih naknada za vrhunske rezultate, sukladno dosad postignutim dogovorima i najavama, odnosno reguliranje tih naknada unutar Zakona o sportu.Vezano uz to, kao i uz ostale akcije na unapređenju hrvatskog sporta i statusa sportaša, Hrvatski klub olimpijaca i dalje računa na suradnju sa Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, stoji  u propćenju.

Također, izabrana su tri predstavnika HKO-a u skupštini Hrvatskog olimpijskog odbora u sljedećem mandatu, a to su predsjednik Kluba olimpijaca Zoran Primorac , Igor Boraska te Samir Barać

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.