ZOI 2022: Peking postao prvi domaćin ljetnih i zimskih olimpijskih igara

Petak, 31. srpnja 2015. 12:54 Napisao/la  SC

Članovi MOO-a birali  između Pekinga i kazahstanskog Almatija 


Peking je postao domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022. godine. Međunarodni olimpijski odbor (MOO) na kongresu u Kuala Lumpuru odlučio je da Peking postane prvi prvi grad koji je organizirao i ljetne i zimske OI. U glavnom kineskom gradu ljetne Igare održale su se 2008. godine.

Članovi MOO-a u Kuala Lumpuru birali su između Pekinga i kazahstanskog Almatija nakon što su od kandidatura odustali Oslo i Munchen. Stockholm je prvi odustao.

Unatoč čijenici da je Peking prilično udaljen od zimskih centara Zhangjiakoua i Yanqinga, te činjenici da će se organizatori gotovo sigurno morati osloniti isključivo na umjetni snijeg, Peking je pobijedio Almati sa 44 naprema 40 isključivo zbog financijske moći.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.