ZLATNA BRAĆA Martin i Valent Sinković osvojili zlatnu medalju u dvojcu na pariće

Četvrtak, 11. kolovoza 2016. 17:02 Napisao/la  SC

Sinkovići su zlato osvojili u finišu finalne utrke, kada su u zadnjih 500 metara stvorili nedostižnu prednost 


Braća Martin i Valent Sinković novi su olimpijski pobjednici u utrci dvojca na pariće. Fenomenalna braća očekivano su osvojili zlato, opravdali su ulogu apsolutnog favorita u ovoj disciplini.

Sinkovići su zlato osvojili u finišu finalne utrke, kada su u zadnjih 500 metara stvorili nedostižnu prednost za ukrajinsku posadu.

Od lipnja 2014. godine Sinkovići upisali su 28 pobjeda u nizu na velikim natjecanjima (SP, EP, SK) računajući od kvalifikacija do finala. Pobijedili su na svjetskom prvenstvu u Amsterdamu (2014), svim utrkama Svjetskog kupa, te ove godine na EP-u u njemačkom Brandenburgu.

Sada su osvojili prvo zlato za hrvatsko veslanje, nakon dva srebra i jedne bronce.

Srebro su u Ateni 2004. osvojili braća Skelin u dvojcu bez kormilara, kao i četverac na pariće u Londonu 2012., dok je osmerac s kormilarom u Sidneyu 2000 osvojio broncu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.