OTVORENE ZOI U SOČIJU

Ivica i Janica Kostelić ušli u povijest

Petak, 07. veljače 2014. 19:31 Napisao/la  SC

Ivica i Janica ušli su u povijest kao jedini brat i sestra koji su nosili zastavu na otvaranju Olimpijskih igara

Spektakularnom ceremonijom na Olimpijskom stadionu Fišt u Sočiju otvorene su 22. Zimske olimpijske igre. Ivica Kostelić predvodio je hrvatsku reprezentaciju koju će u Sočiju predstavljati 11 sportaša u tri sporta - alpskom i nordijskom skijanju te snowboardu. Ivica i Janica Kostelić ušli su u povijest kao jedini brat i sestra koji su nosili zastavu na otvaranju Olimpijskih igara. Vladimir Putin službeno je otvorio Zimske olimpijske igre u Sočiju.

Ceremonija je krenula vatrometom iznad olimpijskog stadiona, a na otvaranju dogodio se i tehnički kiks kada su počele padati pahulje i pretvarati se u olimpijske krugove. Četiri kruga uspješno su formirana, peti je ostao pahulja. U mimohodu su se istaknuli Nijemci koji su imali odjeću u duginim bojama. Bilo je tu i puno egoztičnih zemalja kako i priliči olimpijskom duhu, a mimohod je zatvorila Rusija.

Baklju je ponijela Maria Šarapova, a nakon nje nosili su je Elena Isinbajeva, Aleksander Kareljin i  Alina Kaljaeva, dok su Irina Rodnina i Vladislav Tretjak zajedno zapalili plamen.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.