SP: Usain Bolt u finalu utrke na 100 metara za jednu stotinku brži od Justina Gatlina

Nedjelja, 23. kolovoza 2015. 16:37 Napisao/la  SC

Brončanu medalju uz jednako su vrijeme 9,92 zaslužili Kanađanin Andre de Grasse i Amerikanac Trayvon Bromell.

Usain Bolt pobijedio je Justina Gatlina u kraljevskoj utrci na stotinu metara s vremenom 9,79 u finalu SP-a u Pekingu. Bolt je na putu do svog trećeg svjetskog zlata bio brži od Gatlina svega jednu stotinku. U Gatlinu je Bolt imao strašnu konkurenciju, no uspio je na stadionu Ptičje gnijezdo pokazati da je i dalje najbrži na svijetu. Osim Gatlina, pobijedio je i sebe. Bila je to potvrda da je i dalje dominantan, jer Gatlin je do današnjeg finala nanizao 28 pobjeda u nizu i opasno je prijetio da poremeti svjetski poredak.

Gatlin se atletici vratio nakon što je dva puta osuđen za doping, ali mu je kazna zbog suradnje s istražiteljima s osam godina smanjena na četiri. Bolt figurira kao svjetlo u tami grešnog sporta, prožetog dopingom i prevarama, no sve je više onih koji ne vjeruju da je tu bilo što čisto. Bolt ih za sada demantira. U finalu je istrčao najbolji rezultat ove sezone, popravio je vrijeme za osam stotinki.

Gatlin je do finalne utrke izgledao uvjerljivije od Bolta. U polufinalu je u svojoj skupini pobijedio s vremenom 9.77, dok je Bolt trčao 9.96. Bolt je u finalu bolje startao, a pobjedu je odnio u borbi prsa o prsa.

Na istom mjestu gdje je potvrdio svoju dominaciju Bolt je prije sedam godina na Olimpijskim igrama "probio granice" i prvi u povijesti olimpizma rušio svjetske rekorde na 100 i 200 metara. U Pekingu 2008. Bolt je uzeo tri zlatne medalje. Današnje zlato je 15. u njegovoj kolekciji s velikih natjecanja.

Brončanu medalju uz jednako su vrijeme 9,92 zaslužili Kanađanin Andre de Grasse i Amerikanac Trayvon Bromell.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.