POI Tokio: Hrvatska sa sedam medalja zauzela 65. poziciju, Kinezi najuspješniji

Nedjelja, 05. rujna 2021. 15:53 Napisao/la  SC
Dino Sinovčić
Dino Sinovčić

Završene su Paraolimpijske igre u Tokiju, hrvatsku zastavu na zatvaranju nosio je Ivan Mikulić, paratekvandoaš, koji je posljednjega natjecateljskog dana osvojio sedmu hrvatsku medalju.

Najuspješnija zemlja u Tokiju bila je Kina sa osvojenih 207 medalja, od čega 96 zlata, drugi na ljestvici su sportaši s invaliditetom Velike Britanije, koji su osvojili 124 medalje, te Amerikanci sa 104 medalje.

Na ljestvici medalja Hravtska zauzima 65. poziciju, ako se gleda broj osvojenih medalja onda je Hrvatska na 45. mjestu.

Medalje za Hravtsku na Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvojili su: Velimir Šandor (bacanje diska), Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić (stolni tenis), Ivan Katanušić (bacanje diska), Dino Sinovčić (plivanje), Mikela Ristoski (skok u dalj), Deni Černi (bacanje kugle) i Ivan Mikulić (tekvando).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.