OI Hrvatski vaterpolisti sigurnom igrom pobijedili Crnu Goru

Četvrtak, 29. srpnja 2021. 09:51 Napisao/la  SC
Ante Vukičević
Ante Vukičević

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su u 3. kolu Crnu Goru rezultatom 13:8 (1:1, 6:4, 4:3, 2:0) i ostali u igri za plasman u završnicu nakon neugodnog poraza od Australije.

Odigrali su hrvatski vaterpolisti utakmicu na očekivanoj razini, kontrolirali su utakmicu, Ante Vukičević dvama pogocima u zadnjoj četvrtini osigurao je važnu pobjedu.

- Bitno nam je bilo da dobro reagiramo nakon šokantnog i neočekivanog poraza. Rekao sam igračima da je ovo prva četvrtfinalna utakmica. Mislim da smo sjajno odigrali, nadigrali Crnu Goru u svakom segmentu. Ovo nam je bilo biti ili ne biti. Da smo izgubili, vjerojatno bismo bili u avionu za Hrvatsku. Sad smo itekako u igri i vjerujem da će sav naš rad doći na naplatu. Teško je vruće glave segmentirati utakmicu, ali generalno fenomenalno odigrano. Naravno da je bilo grešaka, njih ima uvijek, ali htijenje, kvaliteta izvedbe i čitanje njihove obrane su bili fenomenalni i funkcionirali na najbolji način. Toliko je rada i odricanja iza nas, nećemo tek tako završiti naš put ovdje. Mogao je protivnik i biti bolji, ali mi bismo ovdje poginuli danas. Već sam rekao da svaki brod kad krene na drugu stranu svijeta Posada prolazi grmljavinu i tajfune ako hoće stići na drugu stranu. Ono je bila jedna grmljavina koja nam je možda bila i potrebna. Uvijek u životu kad primiš šamar imaš dvije reakcije. Jedna je ovakva, da uzvratiš još jače nego što te boli, a imaš i onu da klekneš i da plačeš. Vjerujem da ova ekipa ima karakter i srce da reagira. Ništa još nismo napravili. Tek smo napravili prvi važan korak. Slijedi nam Srbija, strahovito važna utakmica, pa onda i Španjolska. Ali barem smo mirni u ovom krugu od tri ekipe, kaže izbornik Ivica Tucak.


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.