OI: Hrvatski rukometaši pobijedili Argentinu u dramatičnoj završnici

Srijeda, 10. kolovoza 2016. 11:34 Napisao/la  SC

Skupina A, 2. kolo: Hrvatska - Argentina 27:26 (14:15)

Hrvatski rukometaši pobijedili su Argentinu rezultatom 27:26 u dramatičnoj završnici.

Devet sekundi prije kraja Duvnjak je izborio isključenje i sedmerac koji je sam realizirao za 27:26 i donio Hrvatskoj prve bodove na Olimpijskim igrama.

Ponovo je najbolji kod Hrvatske bio Štrlek sa sedam postignutih pogodaka. Stevanović i Ivan Pešić skupili su zajedno deset obrana.

- Točno je da smo imali sreće i svakako je točno da ovu utakmicu nije bilo lako za gledati, ali ovaj turnir je proces u kojem mi možemo samo biti bolji. Protiv Katara sam preuzeo odgovornost za poraz, a s Argentinom smo imali i malo sreće, no to je sport, negdje izgubite, a negdje dobijete. Glavno je da su se momci borili i pokazali kako se igra za Hrvatsku. Sada nam slijede klasici s Danskom i Francuskom, te ćemo nakon tih utakmica znati na čemu smo. Ako dobijemo Dansku već smo praktički u četvrtfinalu, kazao je izbornik Željko Babić.

Hrvatsku sljedeći susret očekuje u četvrtak protiv Danske u 19:40 po hrvatskom vremenu.

HRVATSKA: Stevanović (7+0), Pešić (3+0); Duvnjak 3, Stepančić 4, Kopljar, Gojun 1, Horvat 2, Karačić 1, Štrlek 7, Čupić 4, Mamić 1, Slišković, Brozović 1, Kozina 3.

ARGENTINA: Schulz (11+0), Garcia (0+2); F. Fernandez 8, Pizzaro 6, S. Simonet 2, P. Portela, P. Simonet 6, Querin, Vieyra 2, J. P. Fernandez 1, Vidal 1, Carou, A. Portela, Vaistein.

Skupina A, 2. kolo: Hrvatska - Argentina 27:26 (14:15)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.