OI: Hrvatski rukometaši doživjeli težak poraz do Katara, Babić ne gubi nadu...

Nedjelja, 07. kolovoza 2016. 18:11 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola: Hrvatska - Katar 23:30


Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je uvjerljiv poraz na početku olimpijskog turnira, Katar je pobijedio s čak 30:27.

S obzirom na igru hrvatske momčadi, pobjeda Katara više nego je zaslužena.

- Igrali smo stvarno očajno, ispričavam se svima u domovini za ovaj poraz. Ovo je stvarno bilo loše, imali smo stvarno loš ritam i onda smo ušli u pogreške u nastojanju da ih stignemo. Još ne mogu vjerovati da smo od njih gubili deset razlike, iako su oni ipak svjetski doprvaci. Nije sve još gotovo, ovo je tek početak. Može se i samo sa dvije pobjede do četvrtfinala, a potom osvojiti zlato, rekao je Domagoj Duvnjak.

- Nakon ovog bolnog poraza treba ostati smiren, ne paničariti i ispraviti pogreške u narednim utakmicama. Naravno da nije bilo dobro, donekle smo igrali samo prvih 20 minuta. Katar je svjetski doprvak i ako s takvom momčadi ne uđete u utakmicu na pravi način, onda je poraz neminovan. Ja osobno mislim da smo mi izgorili od prevelike motiviranosti i želje, a kad nisu ulazili čisti ziceri, onda smo izgubili koncentraciju i više nismo djelovali kao momčad. Svakako ne treba paničariti, moramo se smiriti i ispraviti sve pogreške kojih je u ovoj utakmici bilo jako puno. Forma nam očito nije najbolja, još imamo problema s kojima smo se susretali u pripremama, ali ja ne gubim nadu. Ako smo morali izgubiti, bolje da je to bilo odmah na startu. Argentinu jednostavno moramo pobijediti, ali ćemo morati igrati puno bolje od ovoga, kazao je izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić.

HRVATSKA: Luka Stepančić 4, Marko Kopljar 1, Ivan Čupić 3, Domagoj Duvnjak 2, Manuel Štrlek 5, Krešimir Kozina 3, Marko Mamić 2, Zlatko Horvat 2, Igor Karačić 1

KATAR: Rafael Capote 6, Bertrand Roine 2, Bassel Al Rayes 5, Žarko Marković 10, Kamal Aldin Mallash 3, Marko Bagarić 1, Eldar Memišević 1, Hassan Mabrouk 1, Abdulrazzaq Murad 1

Utakmica 1. kola: Hrvatska - Katar 23:30 (8:15)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.