OI Francuska pobijedila SAD, Gregg Popovich nije iznenađen

Nedjelja, 25. srpnja 2021. 17:50 Napisao/la  SC
OI Francuska pobijedila SAD, Gregg Popovich nije iznenađen

Francuska je pobijedila (83:76) prvog dana olimpijskog košarkškog turnira.

Francuzi u serijom 9:0 preokrenuli rezultat u zadnjim minutama i ostvarili pobjedu nakon serije američkih promašaja u zadnjoj minuti.

SAD je doživio prvi poraz na jednom olimpijskom turniru od Atene 2004. godine, francuska pobjeda veliko je iznenađenje:

- Kad izgubite utakmicu, niste iznenađeni. Razočarani ste. Ne razumijem riječ 'iznenađen'. To nije pošteno prema Francuskoj, kao da smo ih trebali pobijediti 30 razlike. Francuska je vraški sjajna momčad. Nemojte se čuditi ovom porazu. Puno je sjajnih timova širom svijeta, sastavljenih od NBA igrača. Razlika između Amerike i ostatka svijeta smanjuje se svake godine, rekao je izbornik SAD-a Gregg Popovich.

Evan Fournier ubacio je 28 poena, pogodio je ključnu tricu u posljednjoj minuti, Rudy Gobert dodao je 14 poena, Nando De Colo ubacio je 13 poena.

SAD ima vrhunske igrače, ali nema momčad.

NBA prvaci Jrue Holiday i Khris Middleton i finalist Devin Booker priključili su se momčadi dan prije početka turnira, Holiday je bio najbolji (18p, 7s, 4a) što dovoljno govori o uigranosti momčadi.

Bam Adebayo (12p), Damian Lillard (11) i Kevin Durant (10) dosegnuli su dvoznamenkaste brojke u poenima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.