OI: Bojan Bogdanović predvodio hrvatske košarkaše do pobjede protiv Brazila

Četvrtak, 11. kolovoza 2016. 21:31 Napisao/la  SC

Utakmica 3. kola: Brazil - Hrvatska 76:80. Bojan Bogdanović ubacio 33 poena


Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je drugu pobjedu u trećem kolu olimpijskog turnira. Predvođena sjajnim Bojanom Bogdanovićem hrvatska reprezentacija pobijedila je Brazil rezultatom 80:76.

U drugom dijelu Brazila je serijom 8:0 doveo u pitanje stalno vodstvo Hrvatske iz prvog dijela. Uslijedila je hrvatska serija, koju je opet prekinuo Barbosa sa pet vezanih poena.

U posljednje smo minute ušli s prednošću od tri koša. Bogdanović i Šarić pogodili su trice, činilo se odlučujuće. Međutim, Brazilci se vraćaju također dvjema tricama.

Kada je Šarić priskočio i poentirao za pet razlike, utakmica je krenula u hrvatskom smjeru. Barbosa je na kraju promašio tricu, a Bogdanović pogodio oba slobodna bacanja za potvrdu pobjede.

Bojan Bogdanović završio je utakmicu sa 33 poena (7/10 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 10/11) uz šest skokova, dok je Dario Šarić dodao 15 koševa (2/6 za dva, 3/5 za tricu, slobodna bacanja 2/2) uz sedam skokova, ali i šest izgubljenih lopti.

Kod Brazilaca je najbolji bio Leonardo Barbosa sa 16 koševa (5/10 za dva, 2/8 za tricu), dok je Marquinhos ubacio 12 poena (1/1 za dva, 3/6 za tricu, slobodna bacanja 1/2).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.