MOK: Novih 45 slučajeva dopinga na OI 2008. i 2012. godine

Petak, 22. srpnja 2016. 15:32 Napisao/la  SC

Time se ukupni broj dopingiranih sportaša na zadnje dvije OI popeo na 98

Međunarodni olimpijski odbor (MOK) počeo je javni obračun s dopingom objavom da su pozitivna bila 45 testirana uzorka s OI 2008. i 2012. godine. Među pozitivnima su 23 osvajača medalja!

Time se ukupni broj dopingiranih sportaša na zadnje dvije OI popeo na 98, koliko ih je otkriveno ponovnim analizama na od ranije pohranjenim uzorcima. MOO je objavio da je dodatno testirao 1243 uzorka.

Identitet 45 sportaša MOK nije objavio. Ne treba sumnjati da vijest o novoj doping-aferi nije obavljena slučajno samo dan nakon što je Sportski arbitražni sud zabranio nastup na Igrama u Rio de Janeiru za 68 ruskih atletičarki i atletičara, nakon što je utvrđeno da se sportaši iz te zemlje sustavno dopingiraju.

MOK sada ima mogućnost suspendirati sve ruske sportaše, a Rusija razmišlja bojkotirati OI.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.