Marin Ćilić: Možemo učiniti barem nešto da vratimo osmijeh na lice djeci

Petak, 25. lipnja 2021. 14:18 Napisao/la  SC
Marin Ćilić: Možemo učiniti barem nešto da vratimo osmijeh na lice djeci

Vratiti djeci osmijeh na lice jedan je od glavnih ciljeva projekta Gem Set Hrvatska, koji će se održati u Petrinji, 12. i 13. srpnja 2021. godine.

Drugo izdanje ovog jedinstvenog humanitarnog i sportskog spektakla, u organizaciji Zaklade Marin Čilić, ponovno će okupiti zvjezdana imena hrvatskog sporta, predvođena našim proslavljenim tenisačem Marinom Čilićem, a svi zajedno omogućit će djeci Sisačko-moslavačke županije da se u budućnosti druže i vježbaju na dva nova multifunkcionalna sportska igrališta.

Ulaznice za teniski turnir u prodaju kreću sutra, 26. lipnja, a moći će se osigurati putem sustava Entiro.hr.

Borna Ćorić, Ivan Dodig, Donna Vekić, Mateo Kovačić, Ivan Perišić i Ante Rebić, nova su imena koja će se pridružiti već najavljenima Luki Modriću, Mariju Mandžukiću, Mati Paviću i Nikoli Mektiću.

Sve ih je povezao i spojio Marin Čilić te njegova Zaklada, koja organizira ovo jedinstveno druženje u Petrinji, a koja je u Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, predstavila sve novitete vezane uz drugo izdanje.

- Mi sportaši uvijek imamo veliko srce kad su u pitanju humanitarne akcije, a ovo nas događanje posebno veseli jer osim što se možemo zajedno okupiti na jednom mjestu, možemo učiniti nešto plemenito za djecu Sisačko-moslavačke županije. Posebno nam je drago da nakon svih izazova koje su zadesile Petrinju proteklih mjeseci, možemo učiniti barem nešto da vratimo duh i osmijeh na lice djeci te da možemo omogućiti i ostatku Hrvatske da zajednički doprinesemo našem cilju, a to su dva multifunkcionalna igrališta, na kojima će, vjerujemo, odrastati, igrati se i vježbati brojne generacije, izjavio je Marin Čilić koji se javio uživo iz Londona te je istaknuo i da ovim projektom Zaklada promovira važnost bavljenja sportom od najranijih dana.

Gem Set Hrvatska će ove godine trajati dva dana, a bogati program te sadržaji pretvorit će Petrinju u svojevrsni tenis village, po uzoru na vrhunske svjetske teniske turnire.

Osim teniskog turnira, koji će se održati 13. srpnja i u kojem će poznati tenisači zaigrati u paru s poznatim sportašima iz drugih sportova na novosagrađenom igralištu ispred OŠ Dragutin Tadijanović, posjetitelje u parku pored osnovne škole očekuju dva dana prepuna raznih zabavnih, sportskih te kulturnih sadržaja poput besplatnih kino projekcija, darivanja krvi, sportskih radionica, zdravstvenih i zabavnih aktivacija te gastro sadržaja.

Ulaz u tennis village bit će besplatan za sve posjetitelje, a bit će otvoren 12. i 13. srpnja.

Borna Ćorić novo je ime na popisu zvjezdanih sportskih imena koja će zaigrati za djecu Sisačko-moslavačke županije, a iako još ne zna s kim će igrati u paru, nada se finalu u kojem će se susresti s Marinom na drugoj strani.

- Jako sam sretan što ću biti dijelom ovog druženja u Petrinji, posebno jer su mi ostali sportaši prenijeli svoje dojmove sa Šalate. Ovo su rijetke prilike da se mi sportaši možemo okupiti zajedno te uz druženje i odličnu atmosferu, učiniti nešto plemenito za djecu, kaže Ćorić.

Magdalena Komes, gradonačelnica grada Petrinje, istaknula je da je gotovo nemoguće opisati koliko će ovo događanje značiti za Petrinju jer su nakon potresa ostali ne samo bez kuća već i bez škola, vrtića, ustanova, kulture i sporta pa će jedna ovakva velikodušna akcija mnogo značiti za sve Petrinjce, a ponajviše za mlade.

Darjan Vlahov, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko – moslavačke županije, dodao je da od Univerzijade nije bilo ovako značajnog događanja u Petrinji te je potvrdio da će novo igralište, koje je pri kraju izgradnje i koje će biti spremno za Gem Set Hrvatska, osim učenika OŠ Dragutin Tadijanović te djece i mladih koji žive u okolici, koristiti i 500 studenta Učiteljskog fakulteta, odsjeka u Petrinji, koji su također jako pogođeni potresom.

- Projekt obnove sportskih igrališta, kao glavni projekt koji će biti financiran sredstvima prikupljenima u akciji 53za53nju, ujedinio je RC Osijek J. J. Strossmayer i RC Osijek&Rotary Hungary District 1911 koji su kao partneri zajedno sa Zakladom Marin Čilić, ušli u provođenje projekta izgradnje višenamjenskih igrališta. Sport je uvijek bio pokretač onog najboljeg u nama, a projekt je ujedno još jednom ukazao kako je dobro pogledavati oko sebe jer samo tada možemo i vidjeti. Zajedničkom suradnjom pokazujemo da potres ruši kuće, ali izgrađuje ljudske karaktere te stvara ljude, a podrška je snažnija od potresa, izjavio je Velimir Slovaček, predsjednik Rotary Cluba Osijek J. J. Strossmayer.

Hrvatska turistička zajednica ostala je vjerni partner projekta Gem Set Hrvatska.

- Ponosni smo da je Zaklada odlučila napraviti iskorak dalje i posvetiti se potresom pogođenom području. Vjerujem da će ovaj događaj doprinijeti još većoj vidljivosti Hrvatske, zbog sudjelovanja vrhunskih sportaša s kojima uvijek rado surađujemo te zajedno, kroz brojne projekte, gradimo imidž naše zemlje kao jedne od najatraktivnijih sportskih i turističkih destinacija na Mediteranu, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Podsjećamo, Gem Set Hrvatska je humanitarno i sportsko druženje koje najavljuje egzibicijski teniski turnir u parovima, a samu završnicu gledat će brojni gledatelji uživo te izravno putem televizijskog pijenosa.

Konferencija za medije održala se u hotelu Esplanade, a moderirao ju je Alek El-kazal. Pokrovitelji projekta su Hrvatski Sabor, Sisačko-moslavačka županija, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatski teniski savez i Petrinjski sportski savez, partneri projekta su Hrvatska turistička zajednica i Rotary Club Osijek J.J. Strossmayer dok su sponzori Zagrebačka banka, Hrvatska pošta, Coca Cola, Ledo, Ina Maziva, Ladival, Gillette, Autan, Tovedo, Head, Bilić Erić i Envy.

Ulaznice za veliki sportski spektakl na SRC Šalata moći će se osigurati od sutra, 26. lipnja, putem sustava Entrio.hr.

Cijene ulaznica kreću se od 50 kuna do 400 kn, ovisno o odabranoj poziciji, a bit će dostupne i VIP ulaznice.

Više informacija može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook te Instagram stranici.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.