Marijo Možnik osvojio zlatnu medalju na Europskom prvenstvu u gimnastici

Nedjelja, 19. travnja 2015. 21:39 Napisao/la  SC

Do sada smo imali olimpijsko, svjetsko, europsko srebro, ali nikada zlato


Marijo Možnik donio je hrvatskoj gimnastici prvo zlato na Europskom prvenstvu u francuskom Montpellieru i prvo zlato na velikim prvenstvima ikada. Do sada smo imali olimpijsko, svjetsko, europsko srebro, ali nikada zlato. Zagrepčanin je na istom mjestu prije tri godine postao viceprvak Europe, no danas je na posljednjoj spravi, posljednjeg dana EP-a, došao do najvišeg postolja. Nastupao je prvi, no zadržao je prvo mjesto do kraja s ocjenom 14.833.

- Jako sam sretan s ovim rezultatom. Moje prvo europsko zlato, a i prvo u povijesti hrvatske gimnastike. Ne mogu vejrovati da je došlo do ovog rezultata. Znao sam da je moguće, ali sam i znao da će trebati napraviti idealnu vježbu za ovaj plasman. To sam napravio. Uspio sam se koncentrirati, isključiti sve oko sebe, koncentrirati se samo na svoju izvedbu. Napravio sam jednu od najboljih vježbi u svom životu i znao sam da će biti konkurentna za medalju, samo nisam znao koju. Budući da sam prvi nastupa, morao sam čekati do kraja, ali sve se pogodilo da sam uzeo ovo zlato, rekao je Možnik.

- Devet finalista, puna dvorana u Montpellieru, prvi put Hrvatska ima prvaka na velikom natjecanju. Marijo Možnik je prvak Europe! To stvarno zvuči veliko. U pravom trenutku je bio onaj pravi, napravio je svoju najbolju vježbu. Išao je prvi, što je u jednu ruku i otežavajuća, ali i olakšavajuća okolnost, jer svojeg se riješiš i čekaš kako će konkurencija napraviti-. Pritisak je bio velik na sve finaliste, znali su da nema olimpijskog pobjednika Epkea Zonderlanda, Nijemca Fabiana Hambüchena, svi su znali da je medalja dohvatljiva, to je jednostavno u mnogima pobudilo nervozu koja je uzrokovala puno padova i sreću za Hrvatsku, kaže trener europskog prvaka Tigran Gorički.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.