Kuglačice i kuglači osvojili bronce na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Poljskoj

Subota, 30. listopada 2021. 15:10 Napisao/la  SC
Hrvatska ženska kuglačka reprezentacija
Hrvatska ženska kuglačka reprezentacija

Posljednjeg dana IX. Svjetskog ekipng prvenstva u kuglanju za seniorke i seniore koje se održavalo u Tarnowo Podgorne u Poljskoj od 23. listopada odigrane su utakmice za treće mjesto.

 Nakon uspješnog odigravanja po grupama te četvrtfinala, nažalost u polufinalu nije bilo sreće, pa je našima ostala borba za broncu.

U borbi za broncu Hrvatska protiv Srbije, naše kuglačice su bile bolje i sa 5:3 u setovima i 3670:3602 u čunjevima osvojile 3. mjesto.

U prvom paru za Hrvatsku su nastupile Amela Nicol Imširović i Valentina Gal.

Imširović je bila bolja od Višnje Živanović i sa 3:1 u setovima te s 624:607 u čunjevima donijela poen za Hrvatsku.

Gal  protiv Ljubenković je osvojila tek 1 set tako da je poen otišao na stranu Srbije sa 624:608 za Kristinu.

U drugom paru nastupile su Klara Sedlar protiv Ljiljane Frenc i Milana Pavlic protiv Vladane Obrenic, ali su Srpkinje bile bolje i upisale poene i čunjeve na stranu Srbije.

Pavlic i Obrenic u setovima su bile izjednačene 2:2, ali je Pavlic bila slabija za 4 čunja od protivnice koja je srušila 596.

Sedlar je osvojila tek jedan set, pa je poen s 3:1 u setovima i 609:612 u čunjevima upisala Frenc.

Nakon drugog para rezultat je 1:3 u poenima za Srbiju.

Zadnji par, Ines Maričić protiv Dijane Kranjkos i Nataša Ravnić protiv Jasminke Anđelković odigrale su odlično, pa je Maričić bez izgubljenog seta i sa 622:568 pobijedila Kormanos, a Ravnić je pobijedila Anđelković  sa 2.5 u setovima i 612:598 u čunjevima.

Bolje od naših bile su Njemice i Čehinje.

Muška reprezentacija igrala je protiv Austrije.

Igru su započeli Alen Kujundžić i Bojan Valkevski, a obojica su upisala poene za Hrvatsku.

Kujundžičć protiv Martina Rathmayer  bio je bolji 3:1 u setovima i 675:656 u čunjevima, a Vlakevski protiv Martina Janisa u setovima 2:2, ali bolji u čunjevima 656:634 upisali su 2 poena na stranu Hrvatske i napravili razliku od +41 čunj.

U drugom paru nastupili su Matija Mance/Mihael Grivičić (od 61.hica)  protiv Markusa Vsetecka  i Ivan Totić protiv Lukasa Temistokle no oba Austrijanca su bila bolja. 

Vsetecka s 3 osvojena seta i 645 u  čunjevima bio je bolji od Mance/Grivičić kombinacije koji su srušili 636, a Totić protiv Temistoklea s 0:4 i 623:672 nije imao šanse.

Nakon drugog para bilo je 2:2 u poenima i 17 čunja na stranu Austrije.

U zadnjem paru nastupili su Luka Bolanča protiv Christopha Essmeister i  Branko Manev protiv Matthiasa Zatschkowitsch.

Odlično raspoloženi dečki fenomenalnom igrom upisali su poene na stranu Hrvatske.

Bolanča protiv Essmeistera 3:1 i 663:573 i Manev protiv Zatschkowitsch  sa 2:2 ali 672:670 u čunjevima donijeli su medalju.

Bolji od naših bili su Srbi i Nijemci.

Muška kuglačka reprezentacija nakon 25 godina osvojila je medalju na Svjetskom ekipnom prvenstvu što je veliki uspjeh, posebice u ovakvoj konkurenciji, a ova bronca je zlatnog sjaja!

 

kuglacice2

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.