OI Ivica Tucak: Ništa poraz od Španjolske ne mijenja, sada nas čeka Mađarska

Ponedjeljak, 02. kolovoza 2021. 09:51 Napisao/la  SC

Utakmicu protiv Španjolske brzo ćemo zaboraviti, ali moramo analizirati sve što nije bilo dobro, kaže izbornik vaterpolske reprezentacije

Ivica Tucak
Ivica Tucak Foto: screenshot

Hrvatski vaterpolisti poraženi (4:8) su u zadnjoj utakmici u skupini, Španjolska je pobjedom (8:4) nastavila niz bez poraza, Hrvatska je doživjela drugi poraz na turniru.

U četvrtfinalu Hrvatska igra protiv Mađarske, Španjolska protiv SAD:

- Španjolci su bili bolji u utakmici s malo goova, nismo imali rješenja u pozicijskom napadu, loš odabir šuteva, činilo mi se da je svaki naš šut išao u njihova golmana. Ništa ovaj poraz značajno ne mijenja, znamo što nas čeka, ono pravo tek predstoji. Utakmica je bila nevažna rezultatski, ali naravno da nisam zadovoljan kako smo reagrali u napadu o čemu ćemo razgovarati već večeras. Sada nas čeka Mađarska, top-reprezentacija. Utakmicu protiv Španjolske brzo ćemo zaboraviti, ali moramo analizirati sve što nije bilo dobro. Imali smo izrađene pozicije, ostajali smo sami na udarcima, nismo to kapitalizirali. Što se tiče igrača više, danas je utakmica bila puno tvrđa nego inače, tko će to više razumjeti?! Ključno je da pozicijski napad nije funkcionirao, udarci nisu imali energiju, kaže izbornik Ivica Tucak.

Sljedeći protivik je Mađarska:

- Tek sada počinje najvažnije, sve što se do sada događalo više nije bitno. Počinje nokaut-faza, čeka nas utakmica protiv strašnog protivnika, idemo to pobijediti. Nitko osim Španjolske ne igra bez oscilacija, svi igramo od izvanrednog do jako lošeg. Zanima me samo naša igra, znamo koliko Mađari mogu, kakve su njihove kvalitete. Utakmica je otvorena, moramo se dobro spremiti, prošle su dvije godine otkada smo ih dobili za broncu, igramo u istim sastavima. Neće tu biti iznenađenja, govori Tucak.

Paolo Obradović nije igrao protiv Španjolske:

- Morao sam ga poštedjeti, jer nam utakmica nije bila ključna. Od danas više nema boli, mora biti uz nas koliko može. Naravno da nam je nedostajao s vanjskim šutem. Od sada se broje mrtvi, tko živ, tko mrtav! Tako je to na svim velikim natjecanjima, zaključuje Tucak.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.