Ilhan Mansiz na Zlatnoj pirueti, u Zagrebu kliže nogometaš koji je Tursku odveo u polufinale SP 2002

Četvrtak, 20. studenog 2014. 20:57 Napisao/la  SC

Mansiz je osvojio broncu na SP 2002. godine. U četvrtfinalu protiv Senegala u 94. minuti postigao je pogodak, koji je Tursku odveo u polufinale protiv Brazila

Nesvakidašnja najava ovogodišnje Zlatne piruete glasi: na klizačkom natjecanju, koje se od 4. do 6. prosinca održava u Zagrebu, nastupa Ilhan Mansiz, bivši nogometni reprezentativac Turske!

Mansiz je 21 puta nastupa za tursku nogometnu reprezentaciju. Igrao je na SP-u 20012 godine, gdje je Turska osvojila broncu nakon pobjede (3:2) protiv Južne Koreje. Proslavio se zlatnim pogotkom protiv Senegala! Mansiz je ušao u igru umjesto Hakana Sukura u 67. minuti, a u 94. minuti postigao je pogodak, koji je Tursku odveo u polufinale. Turska je u polufinalu pražena (0:1) od svjetskih prvaka iz Brazila. 

Rođen je u Njemačkoj, počeo je igrati u Kolnu odakle se vratio u domovinu svojih roditelja. U Turskoj je igrao desetak sezona, najviše je igrao za Samsunspor i Bešiktaš.

Klizati je počeo u 33. godini, kada se natjecao u turskoj emisiji Buzda Dans s partnericom Olgom Bestandigovom. U 39. godini zajedno s istom partnericom u Zagrebu namjeravva izboriti nastup na Europskom prvenstvu, koje se održava u siječnju u Švedskoj.

Na Zlatnoj pirueti ove godine skupljaju se kvalifikacijski bodovi za EP i SP u Kini.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.