HOO želi da Vlada financira sport porezima na dobit od internet klađenja inozemnih priređivača

Srijeda, 04. studenog 2015. 18:41 Napisao/la  SC

Prema procjeni HOO riječ je o iznosu od 600-800 milijuna kuna, koje država mogu dobiti uvođenjem poreznih obaveza

Proračun HOO-a za 2016. godinu bit će veći za 30-40 posto u odnosu na 2015., ali to neće opteretiti državni proračun već će se Vladi uputiti zahtjev da se u hitnom postupku izmijeni regulativa u pogledu Pravilnika o utvrđivanju igara klađenja na daljinu što bi u kombinaciji sa postojećim sredstvima od igara na sreću činilo osnovu Financijskog plana HOO-a u Programu javnih potreba sporta državne razine, rekao glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Josip Čop na kolegiju tajnika nacionalnih sportskih saveza održanog u srijedu u Zagrebu.

HOO traži izjednačavanje domaćih i inozemnih priređivača internet klađenja, koji trenutno nisu u ravnopravnom položaju - domaći priređivači internet klađenja imaju obvezu plaćanja poreza, a sami dobitnici plaćaju porez na dobitak, dok inozemni nemaju te obveze. Prema procjeni HOO riječ je o iznosu od 600-800 milijuna kuna, koje država mogu dobiti uvođenjem poreznih obaveza. Od tih sredstava cca 40-60 milijuna kuna trebalo bi namijenjeniti sportu, smatra HOO.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.