SVEČANOST U TORINU

Grad Rijeka službeno postao Europski grad sporta

Ponedjeljak, 21. ožujka 2022. 12:33 Napisao/la  SC

Zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan u ponedjeljak u Torinu simbolično ponijela lentu Europskog grada sporta 2022. godine

Grad Rijeka službeno postao Europski grad sporta

Sandra Krpan, zamjenica gradonačelnika, u ponedjeljak je simbolično ponijela lentu kojom je Grad Rijeka na svečanosti u Torinu službeno postao Europski grad sporta 2022. godine.

ACES Europe (European Capitals and Cities of Sport Federation) svečanost je organizirala u dvorcu Reggia di Venaria Reale (fotografija ispod teksta), u središtu europske sportske regije za 2022. godinu.

Neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, titule dijeli u sedam kategorija.

Grad Rijeka postao je Europski grad sporta u kategoriji srednjih gradova od 25.000 do 500.000 stanovnika.

U obrazloženju stoji da se titula dodijeljuje prema načelima odgovornosti i etike, poboljšanja kvalitete života, psihofizičkog blagostanja i potpune integracije unutar zajednice.

Kriteriji za dobivanje titule Europskoga grada sporta su sportska infrastruktura, programi rekreacije i sporta namijenjeni građanima svih dobi i uzrasta, poticanje na bavljenje sportom, iskustvo organizacije prestižnih međunarodnih sportskih natjecanja, organizacija natjecateljskog sporta i klubova, te financiranje.

Nositelj projekta je Riječki sportski savez (RSS) kojega su na svečanosti u Torinu predstavljali predsjednica Dorotea Pešić Bukovac i tajnik Slaviša Bradić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.