PRO RECCO OSTAO BEZ SPONZORA

Volpijeva fondacija povlači se iz vaterpola!

Nedjelja, 15. srpnja 2012. 09:28 Napisao/la  SC

Gabriele Volpi razočaran odnosom talijanskog saveza i LEN-a

Talijanski mediji objavili su da Gabriele Volpi više nije predsjednik Pro Recca i njegova nizozemska fondacija Social Sport više ne sudjeluje u financiranju kluba. Ova odluka motivirana je nedavnim događajima oko Superlige odnosno odlukom LEN-e da kaznama zastraži klubove i na taj način spriječi organizaciju ovog natjecanja.

U priopćenju stoji da Gabriele Volpi više nije počasni predsjednik Pro Recca, dok njegovi sinovi Simon i Matteo Volpi podnijeli su ostavku na mjesto predsjednika odnosno podpredsjednika talijanskog vaterpolo velikana. Navodi se i da se fondacija Social Sport povlači iz vaterpola kako talijanskog tako i europskog što bi značilo da bi i riječko Primorje EB moglo ostati bez glavnog sponzora!

Kako će se ova odluka odraziti na HNK Rijeku i Primorje EB koji se nalaze pod kapom nizozemske fondacije Social Sport preostaje vidjeti.

Talijanski plivački savez, pod čijom kapom se nalazi i vaterpolo, objavio je da je odluka o odlasku Gabrielea Volpija primljena s razočaranjem. U Savezu navode da su zahvalni na svemu što je Volpi napravio za vaterpolo, te se nadaju da će razmisliti o ovoj odluci dodavši da su čelnici Saveza spremni na razgovore i kompromise.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.