Filip Ude osvojio Moskvu i srušio šest godina stari hrvatski rekord

Srijeda, 17. prosinca 2014. 14:28 Napisao/la  SC

Ude je dobio velikih 15.900 bodova. Do sada je najveću ocjenu imao sa Svjetskog kupa u Tianjinu 2008. godine, kada je dobio 15.825 bodova

 

Hrvatski gimnastičar Filip Ude pobjedom je zatvorio još jednu veliku sezonu u kojoj je postavo viceprvak svijeta na konju s hvataljkama. Na jakom Mihail Voronin cupu u Moskvi Filip je bio najbolji na svojoj najjačoj spravi.

Izveo je vježbu sa startnom ocjenom 6.7 i na kraju dobio velikih 15.900 bodova. Do sada je najveću ocjenu imao sa Svjetskog kupa u Tianjinu 2008. godine kada je dobio 15.825 bodova. Filip je izborio i finale na parteru, no otkazao je nastup kako bi se što bolje fokusirao na konja.

- Ovo je moj osobni i hrvatski rekord. Nakon 6 dugih godina napokon sam ga uspio srušiti. Lijepo je završiti sezonu s nacionalnim rekordom i još k tome pobjedom. Idemo lagano prema toj magičnoj ocjeni od 16.000. To je veliki plan za slijedeću sezonu. Naravno, cilj je osvojiti zlato na Europskom i Svjetskom prvenstvu, a onda 2016. i olimpijsko zlato. Poslije Svjetskog prvenstva u Kini nisam se puno odmarao, odmah sam počeo raditi višeboj i pojačavati vježbu na konju da sve stignem. Ova pobjeda još više mi je dala samopouzdanja i potvrdu da sam na dobrom putu. Za glavu je jako važno zatvoriti sezonu pobjedom, poručio je iz Moskve Filip Ude.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.