OI Damir Martin počeo natjecanje prije svečanog otvaranja

Petak, 23. srpnja 2021. 09:01 Napisao/la  SC

Hrvatski sport u Tokiju predstavlja 59 sportašica i sportaša u 16 sportova, Sandra Perković i Josip Glasnović nose hrvatsku zastavu

Damir Martin
Damir Martin Foto: HOO

Damir Martin počeo je natjecanje na Olimpijskim igrama prije svečanog otvaranja, hrvatski veslač pobijedio u prvoj kvalifikacijskoj utrci u disciplini samac.

- Jako sam zadovoljan utrkom, od prvog zaveslaja do 1000 metara točno sam odradio sve što sam planirao. Drugi dio staze bio je čisto čuvanje snage i kalkuliranje za iduće nastupe. Optimističan sam za dalje i jedva čekam novi nastup, izjavio je Martin.

U ostalim skupinama lakoćom su trijumfirali i ostali favoriti, poput najrealnijeg aspiranta na olimpijsko zlato, Nijemca Zeidlera, Danca Nielsena, Norvežanina Borcha...

Četvrtfinalne utrke samaca na rasporedu su 26. srpnja od 9 sati (2 sata po hrvatskom vremenu).

Hrvatski sport u Tokiju predstavlja 59 sportašica i sportaša u 16 sportova (plus dva zamjenska - u vaterpolu i stolnom tenisu).

Svečano otvaranje bez gledatelja počinje u petak od 20 sati (13 sati po hrvatskom vremenu), nazočit će predstavnici MOO-a i domaćina Igara (japansko državno vodstvo i gradsko poglavarstvo Tokija) te članovi MOO-a i predstavnici nacionalnih olimpijskih odbora.

Program otvaranja Igara i mimohod sudionika uživo će pratiti samo još akreditirani novinari.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju nastupit će oko 11.000 sportašica i sportaša iz dvjestotinjak država svijeta, a natjecat će se na 339 događaja u 33 sporta

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.