Ana Đerek osvojila zlato i broncu, Tin Srbić zlatni u Svjetskom kupu

Nedjelja, 13. lipnja 2021. 17:25 Napisao/la  SC
Ana Đerek
Ana Đerek

Ana Đerek osvojila je zlato na parteru i broncu na gredi, a Tin Srbić zlato na preči posljednjeg dana DOBRO Svjetskog kupa u Osijeku!

Savršeniji završetak 12. World Cupa u dvorani Gradski vrt nitko nije mogao ni zamisliti, no dogodio se u režiji naših olimpijaca koji će sada puno mirniji sjesti u avion za Tokio.

U Osijeku su si sjajnim izvedbama sami poželjeli sretan put.

Tin i Ana povećali su i ukupne hrvatske brojke na svjetskim kupovima od osnutka Hrvatske do danas.

S njihove tri medalje Hrvatska je došla do 382 medalje (ukupno muški i žene), 274. za mušku sportsku gimnastiku i 108. za žensku.

Ana je došla do 9 medalja u svoja 23 finala na SK-u, a Tin do 16. medalje u 22 finala.

- Apsolutno bolje od ovoga nije moglo proći. Prvenstveno što sam ja svoje dvije vježbe danas odradila bez greške i to dva puta. I kvalifikacije i finala su bila odrađena... Sama sebe pitam kako si to uspjela? Zlato je tu, bronca je tu!, rekla je Ana.

Tin Srbić do zlata je došao s velikih 14.900 i iza sebe ostavio srebrnog Mađara Krisztiana Balazsa (14.433) i brončanog Adema Asila iz Turske (14.133).

- Bio je plan još od prije, od prije nekoliko mjeseci, da ova zadnja provjera prije Tokija mora u finalu biti 6.5 vježba. Točnije, moram krenuti 6.5, pa što god da bude. Makar pao dolje na glavu, ali nije to bio slučaj, rijetko padam na glavu... Bio mi je cilj napraviti tu 6.5 od početka do kraja, kako god i evo uspio sam, prvi put na službenom natjecanju. Stvarno sam prezadovoljan. Zadnja provjera pred Tokio, ovu vježbu idem i tamo. Sad sam vidio da sam već sada u top formi, samo to sada treba održavati još mjesec dana. I to je to. Idem pokušati tamo uživati. Mirniji odlazim u Tokio. Jer, da se dogodilo ovdje neka moja nesigurnost u glavi, da nisam išao 6.5, da sam se predomislio, bilo bi mi puno teže nastupati tamo. Dobro je da sam išao ovako na glavu. Puno mirnije, lakše, staloženije idem tamo. Bit će mi malo lakše uživati u nastupu, a malo manje se brinuti oko toga, rekao je Srbić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.