Aco Petrović: Ovo jest velika pobjeda, a radili smo tolike pogreške...

Ponedjeljak, 08. kolovoza 2016. 08:48 Napisao/la  SC

 Dosad je hrvatska košarkaška reprezentacija u svijetu bila prepoznata kao odlična napadačka momčad, ali ova Hrvatska u Riju igra sjajnu obranu, kaže Petrović


Hrvatski košarkaši ostvarili su veliku pobjedu protiv jedne od najboljih reprezentaija na svijetu, ali pobjeda protiv Španjolske nije izazvala euforiju u hrvatskoj svlačionici.

- Ovo jest velika pobjeda koja će odjeknuti svijetom, ali se ipak osjećam nekako prazan. Dobili smo momčad koja ima osam sadašnjih i dva bivša NBA igrača iako nismo bili raspoloženi u napadu, a radili smo i tolike pogreške. Dosad je hrvatska košarkaška reprezentacija u svijetu bila prepoznata kao odlična napadačka momčad, ali ova Hrvatska u Riju igra sjajnu obranu. Mi smo limitirali Španjolce na svega 70 poena i bili smo obrambeno na razini naših Igara ovog ljeta kada smo pobjeđivali Grčku i Italiju. Naš cilj su tri pobjede u skupini i ovo je tek početak, mada ćemo znati proslaviti ovu pobjedu. Slijedi nam Argentina, koja je sjajna reprezentacija i za koju će nam trebati ovakva igra kao protiv Španjolaca, rekao je izbornik Aco Petrović.

Bojan Bogdanović bio je najbolji igač u velikoj pobjedi:

- Ovo je velika pobjeda protiv ekipe koju nismo pobjeđivali i od koje smo dosad gubili uvjerljivo. Bili smo u velikom zaostatku, ali nismo odustajali, svi smo se borili koliko smo mogli i to se isplatilo. Odlučila je naša obrana i blokada Šarića na Gasolu u zaadnjoj sekundi. Sada ne želimo da nam se dogodi kao prethodnim generacijama, dobili smo velikog favorita, ali opet ćemo biti pod imperativom i pritiskom ako izgubimo sljedeću utakmicu. Argentina je sada najvažnija, ma koliko ova pobjeda nad Španjolcima bila ogromna, kazao je Bojan Bogdanović.

Dario Šarić blokirao je Pau Gasola u zadnjoj sekundi:

- Vidio sam da lopta neće ići na Mirotića, nego na Gasola, pa sam skočio ranije i pogodio. Osjećaj je kao da sam zabio koš za pobjedu u zadnjoj sekundi. Mene nije išlo u napadu jer nisam dobro ušao u utakmicu, nisam imao ritma, no moje koševe su nadoknadili ostali. Borili smo se iako smo puno zaostajali, a to se može samo ako smo momčad koja vjeruje u sebe, kaže Šarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.