RIJEČANKA U POLJSKOJ

Sanja Popović potpisala za Fakro Muszynu

Petak, 27. travnja 2012. 17:30 Napisao  Marko Babić

U Češkoj su odnosi profesionalniji nego u Italiji, kaže Sanja Popović

Riječka odbojkašica Sanja Popović iduće sezone nosit će dres poljske Fakro Muszyne za koju je potpisla u petak. Sanja je prošlu sezonu odradila u dresu češkog Prostejova u kojem je osvojila prvenstvo i Kup Češke, češko-slovački Kup i plasirala se u drugi krug Lige prvaka gdje su izgubile od Fenerbahčea, koji je kasnije osvojio Ligu prvaka.

- Zadovoljna sam sezonom. Htjeli su da ostanem, ali budući da su smanjili budžet nisu htjeli odmah dogovoriti novi ugovor. Pronašla samo tako novi angažman u Poljskoj, koja je jedna od najjačih liga na svijetu, ustvrdila je Sanja Popović.

- Sve je bilo super u Češkoj, imala sam najbolje suigračice otkada igram u inozemstvu i zato mi je i bilo teško otići. Doduše, moram priznati da sam kroz sezonu imala  jednu krizu, jednostavno teško se motivirati i igrati u ligi gdje si objektivno puno bolji od konkurencije. Tek u završnici doigravanja za prvaka smo izgubile jedan set, dodala je Sanja koja jedino žali za Ligom prvaka.

- U drugom krugu natjecanja vodili smo 1:0 u setovima protiv Fenerbahčea na domaćem terenu i 17:13 u drugom. Napravila sam četiri poena za redom, a trener me izvadi iz igre. Na kraju izgubimo drugi set i utakmicu 1:3. Čak smo i u uzvratu dobro namučile Turkinje, dodala je Sanja kojoj se svidio životu na sjeveru Češke. Odbojkašicama Rijeke posebno je drag Prostejov, preko te ekipe izborile su osminu finala Lige prvaka prije tri sezone.  

- Česi su stvarno super, Hrvati su više nego dobrodošli. Ispoštovali su sve do sada, ostala je još jedna rata ugovora. Iako je liga kvalitetom slabija, neke stvari su puno profesionalnije nego što je to bio slučaj  recimo dok sam igrala u Italiji, dodala je Sanja koja će u ponedjeljak krenuti put Ankare gdje Hrvatska igra kvalifikacije za Olimpijske igre.

- Pustili su me da se naknadno priključim, doduše bez lopte i treninga sam od ponedjeljka, tako da ćemo vidjeti što uopće možemo napraviti, zaključila je Sanja Popović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.