Odbojkaši i odbojkašice Mladosti i ŽOK-a Split zbog dugova nemaju pravo nastupa u Prvoj ligi

Petak, 17. kolovoza 2012. 08:26 Napisao/la  SC

Kod odbojkaša pravo nastupa nemaju zagrebačka Mladost, Vukovar, Mursa, Šibenik, Split, a kod odbojkašica zagrebačke Mladosti, Splita 1700, finalist prošlogodišnjeg doigravanja, Poreča, Kaštele DC, Cestorada i  Zagreba

Hrvatski odbojkaški savez objavio je na internet stranicama popis klubova koji su temeljem plasmana iz prethodne natjecateljske sezone i temeljem podmirenih obveza iz prethodne sezone (2011./2012.) stekli pravo nastupa u Prvoj ligi koja će iduće sezone biti podijeljena u dvije jakosne skupine.

Kod odbojkaša su sve uvjete zadovoljili Mladost Marina Kaštela, Rovinj, Sisak, Rijeka, Centrometal, Karlovac, Opatija, Zadar, Zagreb, Daruvar, Varaždin Volley, a na popisu nema zagrebačke Mladosti, Vukovara, Murse, Šibenika, Splita.

Kod odbojkašica pravo nastupa stekle su Rijeka, Vukovar, OTP banka, Marina Kaštela, Azena Velika Gorica, Kostrena, Grobničan, Osijek, Šibenik, Rovinj, a i ovoga puta izostala je zagrebačka Mladost, Split 1700, finalist prošlogodišnjeg doigravanja, Poreč, Kaštela DC, Cestorad, Zagreb.

Prema navodima HOS-a kotizacije i članarine za natjecateljsku sezonu 2012/2013 klubovi su dužni podmiriti odmah po primitku računa, a najkasnije do 31.08.2012. godine (isto vrijedi i za klubove koji se natječu u Srednjeeuropskoj ligi). Ako klub ne postupi kako je navedeno u stavku 1., podliježe automatskoj suspenziji. Najglasnija reakcija bila je ona Petra Rilovića, bivšeg glavnog tajnika HOS-a, i člana ŽOK-a Zagreb.

{jb_blackbox-right}Obaveze
Prema navodima Saveza klubovi su  obvezatni uplatiti na
- kotizaciju - 7.500,00 kn - za klubove Prve hrvatske odbojkaške lige
- članarina - 500,00 kn - za udruge članice Hrvatske odbojkaške udruge
- kotizaciju - 4.500,00 kn - za klubove Prve B hrvatske odbojkaške lige
- članarina - 500,00 kn - za udruge članice Hrvatske odbojkaške udruge
- licence za nastup igrača/ica - 50,00 kn{/jb_blackbox-right}

- Mi kao klub nemamo informacije o eventualnim dugovanjima ostalih klubova koji su isključeni iz natjecanja, ali smatramo da i eventualno dugovanja pojedinih klubova prema Savezu ne bi smjelo biti razlogom ovako drakonskih odluka. Mišljenja smo da klubovima koji su u financijskim problemima Savez treba pomoći da riješe svoje probleme u skladu s postojećom zakonskom regulativom. Nadalje, začuđuje da su u natjecanju ostavljene ekipe koje su svoje mnogo veća dugovanja prema savezu, partnerima, igračima, trenerima itd..., riješile u dogovoru s Savezom osnivanjem novoga kluba kojemu je pripao sportski status s imovinom i igračima, a starom klubu koji odlazi u stečaj ostali su dugovi koje nikada neće platiti, stoji u priopćenju Petra Rilovića

- Mislim da nije potrebno napominjati da takve radnje nisu u skladu s važećom pravnom regulativom. Dok pred stečajem i gubitkom statusa strepi jedan Hajduk, Šibenik, a u škotskoj Glasgov Rangers kreće iz četvrte lige zbog stečaja naš Savez isključuje iz natjecanja klub bez dugova, a pravim dužnicima omogućuje kroz svoje akte da osnivaju nove klubove kako ne bi platili svoje dugove, zaključio je u priopćenju Petar Rilović.
 

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.