Kvalifikacije za OI: Hrvatske odbojkašice izgubila od Turske prvu utakmicu u skupini

Utorak, 05. siječnja 2016. 09:04 Napisao/la  SC

Susret 1. kola A skupine europskih kvalifikacija za Olimpijske igre: Turska - Hrvatska 3:0 (25:18, 25:22, 25:17)


Susret 1. kola A skupine europskih kvalifikacija za Olimpijske igre

TURSKA - HRVATSKA 3:0 (25:18, 25:22, 25:17).

Dvorana Baškent. Suci: Adler (Mađarska) i Di Giacomo (Belgija).

TURSKA: Kirdar 13, Karadayi (L), Akman 6, Uslupehlivan 5, Toksoy Guidetti, Cemberci Kirdar, Önal, Aydemir Akyol 1, Yilmaz, Ozsoy 5, Erdem Dündar 6, Örge (L), Demir Güler 4, Baladin

HRVATSKA: Grbac 4, Božičević (L), Jelić, Jurišić, Topić 5, Jerkov 4, Miloš 3, Barun Šušnjar 4, Sušić, Fabris 2, Klarić 4, Brčić, Poljak 5, Rajković (L)

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u susretu je 1. kola skupine A europskih kvalifikacija za odlazak na Olimpijske igre u Ankari izgubila od domaće selekcije Turske 0:3. Hrvatska će u preostala dva susreta u skupini morati svladati Njemačku u srijedu i Nizozemsku u četvrtak kako bi izborila prolazak u polufinale ovog turnira.

U prvom setu Hrvatice su se držale do 6:6, a nakon toga Turkinje su sa šest poena za redom pobjegle na pristojnu razliku koju više nisu ispuštale.

U drugom setu hrvatski izbornik Miroslav Aksentijević odlučio se za jednu promjenu, na poziciji dijagonale je umjesto Samante Fabris krenula Katarina Barun Šušnjar i ova postava je pružila puno bolji otpor domaćim odbojkašicama.

Treći set bio je svojevrsna preslika prvog, izjednačeno do 7:7, a potom je uslijedila turska serija 6:0 nakon koje je jedino pitanje bilo s kojom će razlikom završiti posljednja dionica ovog susreta.

U drugom susretu ove skupine Njemačka je svladala Nizozemsku 3:2. U srijedu Hrvatska se sastaje s Njemačkom (17.30), a u četvrtak u istom terminu s Nizozemskom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.