HOU DONIJELA ODLUKU

Igor Lovrinov izbornik ženske reprezentacije

Petak, 06. srpnja 2012. 12:39 Napisao  Marko Babić

Emil Baltić zadužen za tjelesnu spremu, Dean Mistura fizioterapeut

Igor Lovrinov i Igor Šimunčić novi su izbornici ženske odnosno muške odbojkaške reprezentacije, odlučio je Upravni odbor Hrvatske odbojkaške udruge na redovitoj sjednici održanoj u petak. Lovrinov će naslijediti Damira Jurka, dok će Šimunčić zamijeniti Radu Malevića. I Malević i Jurko podnijeli su ostavke nezadovoljni odnosom i tretmanom Hrvatske odbojkaške udruge prema izabranoj vrsti.  

U stručnom stožeru iz Rijeke bit će Emil Baltić koji će u reprezentaciji obavljati ulogu kondiciong trenera, dok će Dean Mistura biti fizioterapeut. Ime pomoćnog trenera i statističara zasad još nije poznato, a direktor reprezentacije će i dalje biti Mario Bašelović iz Splita.

- Na neki način je priznanje i čast i obaveza bti izbornik. Prije par godina nisam bio spreman, sada mislim da mogu puno više ponuditi. Znam u šta ulazim, ništa me ne može iznenaditi, rekao je Igor Lovrinov.

Lovrinov će se tako ponovo vratiti na dužnost koju je obnašao 2007. godine kada je hrvatskom odbojkom dominirao sukob na relaciji Rade Malević-Andrija Popović. Nakon što je ostavku podnio predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, klupu ženske reprezentacije napustio je i Lovrinov.

Šimunčić je pak 2008. godine odbio biti vršitelj dužnosti izbornika muške reprezentacije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.