Hrvatski odbojkaši poraženi od Češke, ali zahvaljujući Makedoniji izborili su dodatne kvalifikacije

Nedjelja, 16. rujna 2012. 20:27 Napisao/la  M. B.

Češka - Hrvatska 3:0 (25:15, 25:21, 25:19). Hrvatska je na turniru u Češkoj izgubila sve tri utakmice, ali su se na kraju pobjede protiv Makedonije i Austrije na prvom turniru pokazale dostatnima za drugo mjesto u skupini.

 


ČEŠKA - HRVATSKA 3:0

Utakmica 6. kola kvalifikacija za EP, skupina C: Češka - Hrvatska 3:0 (25:15, 25:21, 25:19). Dvorana Sareza. Gledatelja: 4.000. Suci: Groenewegen (Nizozemska), Alksnis (Litva).

ČEŠKA: Hiski, Spravka, Kral 10, Linz 1, Holubec 5, Sobotka, Hudecek 4, Kristof (L), Boula 2, Stokr 13, Konecni 17, Janouch.

HRVATSKA: Žukovski 1, Sabljak 5, Galić 5, Nojić 4, Omrčen 5, Raić 5, Vulin 3, Osmokrović, Kovačević, Zimakijević (L), Sikirić, Mihalj 3.

Hrvatski odbojkaši poraženi su u posljednjem susretu kvalifikacija za EP protiv Češke, ali su osvojili drugo mjesto u skupini i izborili dodatne kvalifikacije. Igor Šimunčić i igrači na tome mogu zahvaliti Makedoniji koja je pobijedila Austriju 3:2 tako da se zatvorio krug tri reprezentacije sa šest bodova, a Hrvatska je u konačnici imala najbolji set količnik.

Hrvatska je na turniru u Češkoj izgubila sve tri utakmice, ali su se na kraju pobjede protiv Makedonije i Austrije na prvom turniru pokazale dostatnima za drugo mjesto u skupini.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.