KVALIFIKACIJE ZA OI U LONDONU

Hrvatske odbojkašice poražene od Njemačke

Utorak, 01. svibnja 2012. 14:10 Napisao/la  M. B.

Hrvatska - Njemačka 0:3. Hrvatske odbojkašice potvrdile su da će u ovom sastavu biti nemoguće izboriti London

HRVATSKA - NJEMAČKA 0:3

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre odbojkašica, skupina A: Hrvatska - Njemačka 0:3 (12:25, 16:25, 17:25) . Gradska dvorana. Suci: Mateizer i Pasquali.

HRVATSKA: Gligorović, Kaleb, Popović, Klarić, Čutura, Dugandžić, Topić, Katić, Kovačić, Miloš, Došen, Alajbeg.

NJEMAČKA: Durr, Weiss, Tzscherlich, grun, Ssuschke-Voigt, Matthes, Furst, Beier, Kozuch, Brinker, Schaus, Apitz.

Hrvatska ženska odbojkašica ubilježila je uvjerljiv poraz protiv Njemačke (0:3) na otvaranju kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Londonu što se igra u Ankari. Njemačka je dominirala kroz cijelu utakmicu i bez većih problema upisala prvu pobjedu, a hrvatske odbojkašice su samo potvrdile da će u ovom sastavu, teško parirati suparnicama na ovom turniru i da će nemoguće biti izboriti Olimpijske igre.

Već prvi set je pokazao da izabranice Damira Jurka, nažalost, nemaju što tražiti u ovoj utakmici, Njemačka je povela 10:6, a na drugi tehnički time-out otišla je sa šest poena prednosti (16:10). Njemice su bile puno pokretljivije u obrani, dok je igru hrvatskih odbojkašica obilježila promjenjiva igra na prijemu s kojom se nije moglo razbiti kompaktnu njemačku ekipu koja je znalački kažnjavala svaku pogrešku.

Ništa se značajno nije promijenilo ni u drugom setu, Hrvatska je povela 3:1 i onda naglo potonula. Jednom kada su suparnice preuzele kontrolu nad rezultatom i otvorile tri poena prednosti (9:12) to je ujedno bio kraj priče, a jedina nepoznanica koju je trebalo riješiti do kraja dionice bila je ta s kolikom će prednošću njemačke odbojkašice slaviti. Treći set nije ni potrebno komentirati budući da je bio preslika prve dvije dionice.

Hrvatske odbojkašice u srijedu od 18 sati igraju protiv Turske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.