Europska liga: Hrvatski odbojkaški doživjeli drugi poraz, Bjelorusija pokazala više

Subota, 22. lipnja 2013. 21:37 Napisao/la  SC

Euroliga, Skupina C: Hrvatska - Bjelorusija 1:3 (18:21, 21:19, 19:21, 18:21)

Euroliga, Hrvatska - Bjelorusija 1:3 (18:21, 21:19, 19:21, 18:21)

 

Drugu utakmicu Europske lige u izraelskom gradu Raanani protiv bjeloruske ekipe Igor Šimunčić započeo je postavom Čosić, Nojić, Žukovski, Raić, Peterlin, Sabljak dok se Victor Sidelnikov odlučio za Marozova, Radziuka, Haramykina, Antanovicha, Mikanovicha i Busela.

Do 7:8 igralo se poen za poen, a onda se ozlijedio bjeloruski tehničar Haramykin. Umjesto njega ulazi  Vash što naši igrači koriste za prelazak u prvo vodstvo, 9:8. Međutim, Bjelorusi su brzo konsolidirali redove te je uskoro razlika od +3 na njihovoj strani (11:14). Šimunčić kod 15:18 traži pauzu.  Raić poentira za 16:19, Mihalj zakucavanjem smanjuje na 17:19, za 18. poen pobrinuo se Darko Nojić, ali prvi set osvajaju Bjelorusi 18:21.

Već  početkom drugog seta Bjelorusi odlaze na +3 (2:5) te su kockasti prisiljeni hvatati priključak. Kod 3:7 umjesto Peterlina ulazi Sedlaček, ali prednost protivničke ekipe nastavlja rasiti, uglavnom zahvaljujući našim pogreškama, do 4:9. Ivan Ćosić servira za 5:9 i pokreće hrvatsku ekipu koja smanjuje razliku na 7:9. Time outom bjeloruski trener Sidelnikov prekida naš niz i Bjelorusi odlaze na, činilo se nedostižnih +6.  Blok Sabljak –Žukovski  zaustavlja protivnički niz i smanjuje na 11:14 što vraća našu ekipu u igru.

 

Odluka suca da je bjeloruska lopta u outu zapravo dobra, dodatno ljuti naše reprezentativce koji uz odlične servise Žukovskog uspjevaju izjednačiti, 16:16. Neuspjelim servisima s obje strane rezultat se penje na 19:19, Bjelorusi servis Raiča šalju u aut, a meč loptu blok Sabljak – Sedlaček u protivničko polje.

Prije prvog servisa trećeg seta sudac Georgiu Papageorgijus donosi  „zanimljivu“ odluku. Kapetane obiju ekipa časti žutim kartonima. Jednu loptu poklanja Bjelorusima i kod 4:3 što dodatno demotivira naše redove. Na tehnički time out Naša ekipa odlazi sa -4, ali se odmah i vraća kuhanom loptom Žukovskog i as servisom.  Kod 10:14 Šimunčić dodatnim savjetima uspjeva osvježiti  naše, ali Bjelorusi  konstantno bježe tri boda. Prvu set loptu njihov blok šalje u aut, te malobrojna publika opet gleda napet završetak seta, 19:20. Mihalj servira za izjednačenje, ali  Bjelorusi uzimaju i drugi set sa 19:21.

U četvrti set Hrvati su ušli s prednošću od +3 koju drže do 5:2. Bjelorusi hvataju korak, pa naši na tehnički time out odlaze smo sa +1, koji se brzo pretvara u -4, 13:17. Minus na našoj strani raste i izgleda kao da smo već predali set (15:19), no Raič dobro servira i vraća nadu zaostatkom od -2, 17:19. Sudac sudi prijestup iz druge linije te Hrvati gube set 18:25, ali i još jedan meč  Europske lige.

 

-          U pripremi za ovu utakmicu rekli smo da možemo pobijediti, ali i izgubiti. Kada damo svoj maksimum, onda poraz nije problem. Protivnik je bio bolji, konkretniji u pojedinim situacijama. Da se slikovito izrazim, falilo nam je kisika u pojedinim trenucima, izjavio je izbornik Igor Šimunčić i dodao:

 

-          Igramo s malim brojem igrača što je objektivno problem.

 

Tsimafei Žukovski kapetanski podsjeća da još nije sve gotovo.

-  Mislim da smo igrali bolje nego s Izraelom. Bjelorusi su bili na nivou, odlično su igrali i čestitam im na pobjedi.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.