Europska liga: Hrvatski odbojkaši impresivnom igrom pobijedili Tursku u zadnjoj utakmici

Nedjelja, 23. lipnja 2013. 19:37 Napisao/la  SC

Europska liga: Hrvatska – Turska 3:1 (19:21, 21:14, 21:13, 21:10)

 

Europska liga: Hrvatska – Turska 3:1 (19:21, 21:14, 21:13, 21:10)

 

Impresivom igrom u kojoj je funkcioniralo sve, od servisa do bloka, izabranici Igora Šimunčića pobijedili su Tursku 3:1 (19:21, 21:14, 21:13, 21:10) u posljednjoj utakmici drugog turnira Europske lige koji se igra u izraelskom gradu Raanani.


Iako je dobro krenula, hrvatska ekipa je sredinom prvog seta protiv turskih reprezentativaca izgledala poprilično dekoncentrirano. Međutim, kod 9:13 u igru, prvi puta na turniru u Izraelu, ulazi Goran Išek što odmah rezultira smanjenjem razlike i izjednačenjem, 15:15. Ali, naša ekipa napravila je previše grešaka, te prvi set odlazi Turskoj 19:21.

U drugom set ulazi potpuno drugačija Hrvatska.Žukovski je namjestio nišan i to se odmah odražava na rezultat, 6:2.  Popravlja se servis naših, kao i prijem što turski trener ne uspjeva prekinuti time outom, ali ni izmjenama. Smireno, Hrvatska lako osvaja drugi set, 21:14.
Išek je unio osvježenje u igru, ali i sigurnost u servis, te u treći set Hrvati kreću sa +3. Razlika se uglavnom zahvaljujući odličnom bloku povećava na +5. Žukovski servira as, a za 21: 13 zakucava Raič.

Sve besprijekorno funkcionira i u četvrtom setu, hrvatska reprezentacija dominantna je u svim segmentima. Darko Nojić servira dva as servisa, a turska klupa bespomoćno traži time out kod 11:4. No, hrvatska ekipa je kompaktna, koncentrirana, domišljata i nezaustavljiva što zorno dočarava i rezultat četvrtog seta 21:10.

-          Dečki su odigrali sve utakmice pa su lagano umorni, a ja sam odmoran ušao u igru, skromno je komentirao Išek.

-          Išek je ulaskom preokrenuo igru, ispravlja Raič.

Izbornik Igor Šimunčić zadovoljno konstatira da je izdanje koje je hrvatska ekipa pokazala protiv Turske na temelju statistike definitivno najbolje u svim dosadašnjim utakmicama Europske lige.

-          Išek je rutina koja nam treba u terenu. Ne možemo razvijati igrača i ganjati rezultat. Tokom Europske lige smo promijenili ciljeve. Nakon prvog turnira u Rovinju cilj je postao nastup u završnici. Išek je uz Nojića naš najiskusniji igrač na toj poziciji i donio je stabilnost na prijemu, stabilnost na servisu. Uglavnom griješili smo vrlo malo, pa je izgledalo kao da igramo protiv juniora. Prvi smo set izgubili a da nismo ništa odigrali. Drugi, treći i četvrti set imali smo samo po dvije pogreške.

Sljedeći turnir igra se u turskoj Bursi. Može li reprezentacija ponoviti izdanje koje je prikazala posljednjeg dana u Izraelu?

Svakako da ovakva igra podiže samopouzdanje. Ne sviđa mi se samo što u Turskoj prvu utakmicu igramo protiv domaćina. To više neće biti ista ekipa. Onaj tko nije igrao u Turskoj protiv Turske neka ode pogledati kako to izgleda pa će mu sve biti jasno. Trebat će nam ovaj nivo da bismo pobijedili. U svakom slučaju dat ćemo sve od sebe, zaključio je Šimunčić.

Hrvatsku reprezentaciju u Raanani bodrila je i zamjenica hrvatskog veleposlanika Tina Krce.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.