Euroliga: Hrvatski odbojkaši pobijedili Tursku i ušli u finale Final Foura

Subota, 13. srpnja 2013. 23:06 Napisao/la  SC

Polufinale Final Foura: Turska - Hrvatska 2:3 (15:21, 21:10, 17:21, 21:12, 12:15)

U uzavreloj atmosferi dvorane Amiral Orhan Aydin u turskom turističkom središtu Marmaris, hrvatska odbojkaška reprezentacija pobijedila je Tursku 3:2 i ušla u finale Final Foura Europske lige.

 

Iako se nije bilo lako koncentrirati uz sve povike, zviždanja i navijanja bučnih turskih navijača, hrvatski odbojkaši pokazali su stabilnost i mentalitet pobjednika.


- Jedan od ključeva naše pobjede nad Turskom bila je pravovremena psihološka priprema. Tražili smo od igrača da ne ulaze u konflikte s protivničkom momčadi, da ne stvaraju pritisak na suce. Kad se to napravi onda je to voda na mlin domaćinu, posebno u Turskoj.  Znao sam da ćemo imati dobre i loše faze i trebalo je samo preživjeti te loše, analizirao je Šimunčić koji smatra da u Final Fouru nema mjesta za opravdanja, da se na ovo natjecanje došlo prikazati što bolju igru.


- Ponovit ću kako ćemo limite ove reprezentacije vidjeti tek kad počnemo gubiti. No, još uvijek pobjeđujemo. Do sada nam je te limite pokazala samo Slovenija. Kroz Europsku ligu smo, podcrtavam, pobijedili kompletne dvije momčadi koje idu na Europsko prvenstvo. Kompletne. To treba naglasiti.

 

Naglasiti treba i da je zaista mali broj onih koji su ovoj ekipi davali ikakve šanse u Europskoj ligi bez Omrčena, Sikirića, Kovačevića...  Međutim, Žukovski, Sabljak, Nojić, Ščerbakov, Raič, Sedlaček, Ćosić, Jurčević, Peterlin, Išek i Tropan, izbornik Šimunčić, trener Krunić i ostatak stručnog stožera sve su demantirali. I nastavljaju pobjeđivati.

 

Hrvatska reprezentacija u nedjelju od 17 sati po hrvatskom vremenu u finalu Europske lige igra protiv Belgije, koja je sa 3:0 slavila protiv Češke.

 

Polufinale Final Foura: Turska - Hrvatska 2:3 (15:21, 21:10, 17:21, 21:12, 12:15)

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.