EP odbojkašica: Hrvatska poražena od Njemačke u četvrtfinalu

Srijeda, 11. rujna 2013. 21:25 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Njemačka - Hrvatska 3:0 (25:23, 25:23, 25:18). Unatoč porazu, izabranice Igora Lovrinova vratile su hrvatsku odbojku na europsku kartu s nekoliko sjajnih utakmica i pobjedom protiv Nizozemske u osmini finala

EP odbojkašica, četvrtfinale

NJEMAČKA - HRVATSKA 3:0 (25:23, 25:23, 25:18).

Dvorana Gerry Weber. Gledatelja: 6.300. Suci: Sobrero i Zahorcova.

NJEMAČKA: Durr (L), Weiss, Hanke, Brinker, Brandt, Geerties, Poll, Ssuchke-Voigt, Furst, Beier, Hippe, Kozuch, Thomsen, Izquierdo (L).

HRVATSKA: Ušić Jogunica, Grbac, Topić, Ćutuk, Jerkov, Miloš, Popović, Fabris, Brčić, Malević (L), Alajbeg, Poljak.

Hrvatske odbojkašice porazom u četvrtfinalu od Njemačke okončale su nastup na Europskom prvenstvu. Izabranice Igora Lovrinova nisu uspjele pronaći snage da izbace i Njemačku koja na domaćem terenu ima velike ambicije. Unatoč porazu, vratile su hrvatsku odbojku na europsku kartu s nekoliko sjajnih utakmica i velikom pobjedom protiv Nizozemske u osmini finala.

Četvrtfinalna utakmica pokazala je da je Hrvatskoj mjesto u vrhu, Njemačka je ovoga puta bila jednostavno konkretnija u napadu i kvalitetnija u obrani. S druge strane hrvatski blok nije mogao zaustaviti suparničke napadačice i dojam je bio da je domaćin uvijek imao jedan potez i jedno rješenje više. Nakon iscrpljujuće utakmice protiv Nizozemske bilo je teško očekivati da će Hrvatska biti sposobna loviti rezultat. Prilika za nešto više propuštena je krajem prvog i polovicom trećeg seta, a hrvatske odbojkašice su krajem i druge dionice spasile nevjerojatnih pet set lopti!

Hrvatska je loše otvorila utakmicu, bez prave učinkovitosti u obrani, te napadu u zoni četiri. Svaki put kada bi se približile, nesreća i pokoji loš prijem odvojio je izabranice Igora Lovrinova. Kod 12:17 krenuo je povratak, Jerkov je proradila u zoni četiri (17:16). Priliku da se u potpunosti vrate propustila je Maja Poljak koju su Njemice zaustavile blokom, a u idućem poenu Malević je loše reagirala na prijemu (16:19).

Uslijedio je novi preokret i serija 6:1 za 22:20 za Hrvatsku! I onda je Ana Grbac došla na početni udarac koji je pao u blizini osnovne linije. Linijski suci pokazali su da je lopta pala van granica igrališta, iako se činilo da je lopta unutar terena. Kao da je taj trenutak demoralizirao hrvatske odbojkašice koje su u tom trenutku nestale s terena.

Njemice su u drugoj dionici dodatno pojačale tempo, uspjele su ograničiti učinak Fabris, dok izabranice Igora Lovrinova nisu uspijevale ništa blokirati, niti uhvatiti u polju. Unatoč tome, nakon napada Fabris stigle su na 16:17, ali onda je Njemačka ekspresno pobjegla na 18:24. I kada se činilo da će lako stići do drugog seta, Njemice su se opustile i uslijedila je serija Hrvatske 5:0. Jako je malo nedostajalo da izabranice Igora Lovrinova kazne to opuštanje, ali Kozuch je uspjela iskoristiti šestu set loptu.

Kraj drugog seta pretočio se u loše otvaranje treće dionice, Lovrinov je u prvu postavu poslao Sanju Popović i Samantu Fabris. Njemačka je povela 6:1. Činilo se da će doći do raspada sistema, ali Hrvatska je uhvatila priključak na 6:7, da bi nakon dva dobra servisa Fabris povela 13:15. Sve je bilo otvoreno, ali Mira Topić nije iskoristila kontru i umjesto plus tri za Hrvatsku vrlo brzo bilo je 20:15 za domaćina koji susret rutinski priveo kraju.

Fotogalerija www.cev.lu

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.