EP Hrvatski odbojkaši zaustavljeni u osmini finala, Slovenija opravdala ulogu favorita

Ponedjeljak, 13. rujna 2021. 17:58 Napisao/la  SC

U ovom trenutku Slovenija je koplje iznad Hrvatske, no i sama činjenica da je Hrvatska igrala osminu finala EP-a ukazuje da za hrvatsku mušku odbojku još uvijek ima nade

Hrvatska odbojkaška reprezentacija
Hrvatska odbojkaška reprezentacija

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija poražena je od Slovenije 1:3 (20:25, 18:25, 25:19, 12:25) u utakmici osmine finala Europskog prvenstva.

Nisu hrvaski odbojkaši uspjeli iznenaditi favorizirane Slovence, dvostruke viceprvake Europe, momčad predvođena Tineom Urnautom, sinom legendarnog Adolfa Urnauta, čovjeka koji je itekako zapaženu ulogu odigrao i u povijesti riječke odbojke, bez prevelikih poteškoća je opravdala ulogu favorita.

Hrvatska je dobro otvorila susret, povela 4:0 i 6:2, nakon čega su Slovenci malo posložili redove, uhvatili priključak i serijom 6:1 riješili prvi set u svoju korist.

Drugi set u potpunosti je pripao Slovencima, u trećem setu hrvatski odbojkaši do same završnice uspjeli su se održati u rezultatskom egalu, a onda su serijom 8:0 minimalni zaostatak (17:19) pretvorili u dobiveni set.

Pravi dar-mar u slovenskim redovima napravio je Leo Andrić svojim početnim udarcem i čak pet as-servisa.

U četvrtom setu Slovenci su odmah na otvaranju stekli prednost i kontrolirali dionicu do kraja.

Nisu hrvatski odbojkaši odigrali lošu utakmicu, malo im se što može prigovoriti, ali Slovenija je ipak bolja momčad, koja je izdominirala u apsolutno svim elementima odbojkaške igre.

U ovom trenutku Slovenija je ipak koplje iznad Hrvatske, no i sama činjenica da je Hrvatska igrala osminu finala Europskog prvenstva ukazuje da za hrvatsku mušku odbojku još uvijek ima nade.

Prvo ime u redovima Slovenije bio je Klemen Čebulj sa 13 poena, u hrvatskoj vrsti prvo ime osmine finala bio je Leo Andrić sa 21 poenom.

Riječanin Sandro Dukić dao je svoj veliki obol plasmanu Hrvatske u osminu finala, protiv Slovenije je upisao jedan poen.

SLOVENIJA: Ropret, Pajenk, Čebulj, Urnaut, Kozamernik, Stern, Sket, Klobučar (L), Vinčič, Videčnik, Štalekar, Možnik, Kovačić (L), Štern.

HRVATSKA: Nikačević, Sedlaček, Andrić, Žukovski, Šestan, Brčić, Bakonji, Raić, Hanžić, Dukić, Mitrašinović, Zeljković. Šarčević (L), Pervan (L).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.