Luka Modrić objavio fotke, oglasili se Luka Dončić, Duško Vujošević...

Srijeda, 30. prosinca 2020. 12:50 Napisao/la  SC

Luka Modrić na Instagramu je  objavio slike razrušene Petrinje, a iznad potresnih fotografija samo su emotikoni ruku skupljenih u molitvu i hrvatske zastave

Luka Modrić objavio fotke, oglasili se Luka Dončić,  Duško Vujošević...

Hrvatsku je u utorak pogodio razoran potres magnitude 6,3 prema Richteru.

Epicentar potresa bio je u blizini Petrinje, grada koji je najviše stradao i koji je podrhtavao i tijekom srijede.

Stravične slike što su iz Petrinje otišle u svijet malo su koga ostavile ravnodušnim.

Pa tako i najpoznatije svjetske i hrvatske sportaše.

Luka Modrić, kapetan hrvatske nogometne repezentacije na Instagramu je tako objavio slike razrušene Petrinje, a iznad potresnih fotografija samo su emotikoni ruku skupljenih u molitvu i hrvatske zastave.

Mnogi su se sportaši uključili u prikupljanje pomoći, poput članova udruge Cro Unum, a mnogi su odlučili nesretnim ljudima ponuditi smještaj, poput Dejana Lovrena, koji je stavio na raspolaganje svoj hotel u Novalji, rukometnog repezentativca Luke Cindrića, koji je ponudio svoju kuću u Ogulinu ili Matea Kovačića.

Na instagramu se oglasila i NBA zvijezda Luka Dončić, koji je na sličan način kao i Luka Modrić pokazao da je u mislima s nastradalim ljudima.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović na svom je instagram profilu napisao: „Molim za sve moje prijatelje i ljude koji su pogođeni potresom u Hrvatskoj!“, oglasio se i Jusuf Nurkić, a legendarni košarkaški trener Duško Vujošević je izjavio:

- Sada je vrijeme testiranja na ovaj covid i mislim da je trenutak da testiramo i našu ljudskost i da reagiramo ljudski i prijateljski. Vidim da su neke ponude najavljene od strane države, ali smatram da pomoć treba dostaviti i bez tih ponuda u smislu da bi bilo dobro organizirati i građane koji žele pomoći. To bi, između ostalog, bilo dobro i ljekovito za naše odnose koje opterećuje duga i teška mržnja, za koju više nitko nije siguran što su joj uzroci i čemu vodi. Mislim da treba smoći snage kako bi se prepoznala muka koja je pogodila susjede i da možemo, umijemo i trebamo reagirati na pravi način: iskreno i ljudski, zaključio je Vujošević.

Naravno, ne treba zaboraviti niti sve ljude diljem Hrvatske koji su se na sve moguće načine angažirali da  bi prikupili ono što je nesretnim ljudima iz područja pogođenih potresom najpotrebnije, a mobilizirale su se i redom sve navijačke skupine koje i prikupljaju pomoć i sudjeluju u raščićavanju ruševina.

Velike katastrofe iz ljudi uvijek izvlače ono najbolje u njima.

modric4

 

doncic1

 

nurkic1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.