Kraljevički paratrijatlonac Antonio Franko osvojio broncu na Europskom prvenstvu

Subota, 14. rujna 2019. 17:29 Napisao/la  SC
Antonio Franko osvojio je broncu
Antonio Franko osvojio je broncu

Nakon višestrukog odlaganja zbog loših vremenskih uvjeta u španjolskoj Valenciji 26-godišnji paratrijatlonac iz Kraljevice Antonio Franko osvojio je brončano odličje na Europskom prvenstvu.

- Što sam najavio to sam i ostvario. Presretan sam s europskom medaljom oko vrata. Do bronce nimalo nije bilo lako doći. Odlučivale su nijanse, jer do samoga kraja bila je neizvjesna borba za medalje. Nakon plivanja zauzimao sam peto mjesto. Odličnim bicikliranjem došao sam na drugo mjesto. U trećoj disciplini trčanja do samog kraja sam se borio za medalju i ostvario svoj san, zaključio je Franko.

Nakon što su isplivali 750 m, biciklirali 20 km i otrčali sa sportskom protezom 5 km novi europski prvak postao je aktualni svjetski prvak Francuz Alexis Huinquanko, 3minute ispred srebrnog Danca Danijela Jensena koji je za šest sekundi bio brži odbrončanog Franka.

Ovim rezultatom Antonio Franko ušao je u povijest hrvatskog paratrijatlona osvajanjem prvog europskog odličja.
Paratrijatlon se nalazi u programu paraolimpijskih igara u Tokyu slijedeće godine.

Na kvalifikacijskoj listi za POI Tokyo Antonio Franko najvjerojatnije će se popeti s trenutno 11. mjesta na sedmo mjesto svjetske rang liste od kojih će prvih 11 ostvariti plasman u Tokyo.

No, kako se za rang listu boduje 3 najbolja natjecanja od lipnja 2019 do lipnja 2020. očekuje se doista neizvjesna borba za vize koje vode u Tokyo.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.