PARAOLIMPIJSKE IGRE

Darko Kralj osvojio srebro u bacanju kugle

Petak, 31. kolovoza 2012. 13:43 Napisao/la  SC

Kralj je do srebra stigao hicem od 14.21 metara, zlatni Jackie Christiansen ostvario 18.16 metara

Hrvatski paraolimpijac Darko Kralj osvojio je srebrnu medalju u bacanju kugle, osiguravši Hrvatskoj drugu medalju na Paraolimpijskim igrama u Londonu. Kralj je do srebra stigao hicem od 14.21 metra. Bolji od njega bio je jedino danski paraolimpijac Jackie Christiansen, koji je ostvario rezultat od 18.16 metara.

Kralj, inače zlatni iz Pekinga od prije četiri godine, u bodovima nije puno zaostao za sjajnim Dancem. Christiansen je imao 1012, a Kralj 987 bodova. Inače, bodovno računanje je računanje rezultata ubačeno zbog težine oštećenja koje ima svaki od paraolimpijaca.

Hrvatska je u finalu imala još dva predstavnika, Mladen Tomić je osvojio vrlo dobro peto mjesto s najdužim hicem od 13 metara, dok je Josip Slivar natjecanje okončao na sedmom mjestu (15.07 metara).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.