Više od jedrenja: Grčka postala prva država-partner Fiumanke

Četvrtak, 12. lipnja 2014. 21:45 Napisao/la  SC

Pozivamo sve građane EU na optimizam u zajedničkoj plovidbi bez obzira na sve teškoće, izjavila je Nj. E. Eleni Gerokostopoulou, veleposlanica Grčke u Republici Hrvatskoj

EU EXPO na prošlogodišnjoj Fiumanki
EU EXPO na prošlogodišnjoj Fiumanki

Nakon uspješne organizacije prošlogodišnjeg sajma EU EXPO i još jedne medijske regate koja ima veliku važnost u uspješnoj promociji Rijeke i Hrvatske, Fiumanka još jednom pokazuje da njezin značaj uvelike nadilazi dimenziju sportskog događanja. Ove će godine Fiumanka prvi put ostvariti partnerstvo u okviru nove inicijative zemlja-partner s jednom od zemalja članica EU. Riječ je Grčkoj, zemljom predsjedateljicom Vijećem EU do 1. srpnja ove godine, koja će upravo jedrima i sudjelovanjem na Fiumanki simbolično obilježiti kraj svog mandata.

Jedrenje je za Hrvatsku i Grčku puno više od sporta i natjecanja, brodova i jedara. Grčka i Hrvatska kao mediteranske zemlje imaju mnogo toga zajedničkog na čemu mogu graditi kvalitetnu suradnju.

- Naša poruka predsjedavanja Vijećem upravo je ono na što pozivamo sve građane EU -na optimizam u zajedničkoj plovidbi bez obzira na sve teškoće, izjavila je Nj. E. Eleni Gerokostopoulou, veleposlanica Grčke u Republici Hrvatskoj.

Inicijativa zemlja-partner otvara niz mogućnosti za predstavljanje ukupnih potencijala zemlje partnera, za bilateralne susrete gospodarstvenika, kao i susrete predstavnika ministarstava i drugih institucija dviju zemalja.

- Jedrenje je odlična platforma za povezivanje i razvoj odnosa kroz neformalno druženje, stvaranje novih i produbljivanje već uspostavljenih poslovnih i diplomatskih veza. Vjerujem da će Fiumanka doprinijeti uspješnom zajedničkom predstavljanju Grčke i Hrvatske, a posebno obilježavanju kraja predsjedavanja u skladu s logotipom grčkom predsjedništva koji prikazuje jedrilicu s punim jedrima, izjavila je Lili Ivetac, vlasnica Agencije 2. mjesto, organizatora Fiumanke.

Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT