SP u klasi 470: Šime Fantela i Igor Marenić trenutačno na četvrtom mjestu

Utorak, 15. svibnja 2012. 21:50 Napisao/la  HJS

U srijedu ulazimo u finale bez praktički loše regate. Prvenstvo je dugo, imamo još šest plovova u finalu, kaže Fantela

Stigli smo do polovice Svjetskog prvenstva za olimpijske dvojce u Barceloni. Nakon šest jedrenja Šime Fantela i Igor Marenić su i dalje u vrhu poretka, na četvrtom mjestu.

- Sedmo i četvrto su dva dosta dobra ulaza s obzirom na uvjete koji su vladali na moru. U srijedu ulazimo u finale bez praktički loše regate. Prvenstvo je dugo, imamo još šest plovova u finalu – smireno razmišlja Šime Fantela.

Razlike u bodovima su male, jedino su se odvojili Australci Belcher i Page koji imaju nevjerojatan niz od šest pobjeda u šest jedrenja.

Prava drama odvijala se u ženskoj konkurenciji. Malo je nedostajalo da u utorak možemo objaviti vijest da su se hrvatski jedriličari izborili za još jedno mjesto na Olimpijskim igrama. U finalnu zlatnu skupinu plasiralo se šest zemalja koje nemaju olimpijsku normu, a pet je mjesta preostalo za ovu disciplinu. To znači da će se tih šest zemalja, među kojima je i Hrvatska, nastaviti nadmetati za pet mjesta još tri dana, odnosno još šest plovova.

 Izvrsno su jedrile Enia Ninčević i Romana Župan, uz dansku posadu Koch/Sommer najbolje od predstavnica svih zemalja koje se bore za mjesto na OI. Nakon šest jedrenja su 17. ukupno, druge u normi. Za zadnjih pet mjesta na OI u ženskom 470 u zlatnoj će skupini jedriti Danska, Hrvatska, Poljska, Rusija, Kina i Austrija. Austrijanke Vadlau/Schimak su se kao posljednje plasirale u zlatnu skupinu. Da se Austrija nije plasirala u zlatnu skupinu preostalih pet moglo je slaviti već u utorak.

Ivan Kljaković Gašpić deseti je na Svjetskom prvenstvu za Finn nakon šest plovova. U petom plovu prvenstva bio je treći. Josip Olujić nalazi se na 37. mjestu, dok je Tudor Bilić 39. U vodstvu je i dalje Britanac Ben Ainslie.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.