Jedrenje: Tonči Stipanović i Tudor Bilić i dalje drugi na Svjetskom prvenstvu klase Zvijezda

Petak, 16. rujna 2022. 11:12 Napisao/la  SC
Tonči Stipanović
Tonči Stipanović

Hrvatski jedriličari Tonči Stipanović i Tudor Bilić i dalje zauzimaju drugo mjesto nakon četiri plova na Svjetskom prvenstvu klase Zvijezda u američkom Marbleheadu.

Stipanović i Bilić su u poznatome jedriličarskom središtu pored Bostona u četvrtoj regati prvenstva bili osmi, te s 19 negativnih bodova i dalje drže drugo mjesto.

Vode Talijani Diego Negri i Sergio Lambertenghi s 13 bodova, dok su na trećoj poziciji s 26 bodova Amerikanci Erick Doyle i Payson Infelise. Na četvrtom mjestu je višestruki sudionik America's Cupa i bivši svjetski prvak Paul Cayard s flokistom Frithjofom Kleenom s 27 negativnih bodova.

Druga hrvatska posada Marko Mišura/Tonko Barać drže 20. mjesto s 116 bodova.

U ovoj drevnoj klasi, čije je prvo Svjetsko prvenstvo održano prije točno 100 godina također u Marbleheadu, prošle godine su Stipanović i Tudor postali svjetski viceprvaci, a ove godine i europski prvaci u Kopenhagenu.

Prvenstvo završava 18. rujna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.